Groznje

Vprašanja na tosemjaz.net.
Ona_najslabsa

Groznje

ObjavaNapisal Ona_najslabsa » 06 Jan 2019 19:08

Sem punca stara 14 let že nekaj let trpim zaradi družine pred dvema tednama se je zgodilo nekaj hudega kar skrivamo pred usemi zaupala sem svojemu frendu ki je našel v vsem tem samo srečo saj me zaj izsiljuje da če nebom mela z njim spolnega odnosa in da zanosim bo izdau kar bi uničilo 3 življenja in razdrlo 1 družino zato nevem kaj naj nardim.... 😭
Oseba21

Re: Groznje

ObjavaNapisal Oseba21 » 08 Jan 2019 01:04

Pozdravljena!

Če te res hoče izkoristiti moraš to nekomu, ki mu zaupaš, po možnosti odrasli osebi, da temu fantu pove kar mu gre. Če ne pa socialni delavki, razredničarki, ali kateri drugi uradni osebi, ki bodo znali ukrepati.

Vse dobro!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Groznje

Uredništvo » 08 Jan 2019 14:04

Odgovor svetovalke
_________________

Razumem, drago dekle, da si v hudi stiski. Nikakor se ne pusti izsiljevati fantu, ki si mu zaupala, žal. Naj posebej poudarim, da ti nisi in ne moreš biti kriva za vse tisto hudo, kar se je zgodilo v tvoji družini, ne glede na to, ali gre za nesrečo, bolezen ali neprijeten dogodek. Kot razumem, že sicer trpiš zaradi neurejenih odnosov v družini.

Svetujem ti, da pokličeš na zaupen, anonimen in brezplačen TOM telefon za otroke in mladostnike v stiski, št. 116 111 . Vsak dan med 12. in 22. uro odgovarjajo usposobljeni strokovnjaki, ki jim res lahko iskreno zaupaš vse, kar te bremeni. Tudi svoje ime in vse ostalo zaupaj, ko boš čutila, da lahko. Vsekakor moraš zase poiskati pomoč odrasle strokovnem osebe. Pomoč najbolj potrebuješ ti, takoj in zdaj.

Pokliči. In še piši, prosim.

Žarka Brišar Slana, univ. dipl. psihologinja