model, fotomodel, manekenka

Vprašanja na tosemjaz.net.
lepoticka222222

model, fotomodel, manekenka

ObjavaNapisal lepoticka222222 » 13 Okt 2018 14:58

zdravo! stara sem 13 let in imam nekaksen problem/zeljo. jaz bi zelo rads bila fotomodel za kaksne reklame ali za oblacila (spodnje perilo, kopalke, navadna oblacila) in sploh nevem kako naj zacnem.. nevem kje naj se prijavim kje najti fotografa.. imam pa zelo lepo postavo in sem lepa in samozavestna. prav tako sem talentirana v licenju in poziranju tako da to nebi bil problem mene samo zanima kje naj se to prijavim in kako naj povem starsem za mojo zeljo. lp.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: model, fotomodel, manekenka

Uredništvo » 18 Okt 2018 08:36

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

morda bi za začetek lahko stopila v kontakt s kakšno modno agencijo. Te namreč modelom organizirajo fotografiranja ali pa druge dogodke v povezavi z manekenstvom in so iz tega razloga nekoliko bolj zanesljive. Tukaj ti pošiljam tri povezave modnih agencij, ki sem ju našla na spletu:

http://www.model-group.si/
http://vulcanomodels.com/
http://www.tt-center.com/ms/

Glede na to, da si stara trinajst let, predvidevam, da boš ob raznoraznih fotografiranjih potrebovala soglasje ali celo prisotnost svojih staršev. O svojih željah pa jim povej na način, kot si ga nam. Povej, da te manekenstvo veseli in da bi se rada v tem tudi preizkusila. Morda jim lahko tudi predstaviš samo manekenstvo, npr. kaj manekenke vse počnejo (zraven fotografiranja tudi promovirajo, nastopajo, hodijo na modne revije, itd.) in se z njimi o tem pogovoriš.

Želim ti veliko uspeha,
Eva Hršak, mag. prof. ang. in mag. prof. ped.