Moja osebnost mi uničuje življenje

Vprašanja na tosemjaz.net.
Liza 123

Re: Moja osebnost mi uničuje življenje

ObjavaNapisal Liza 123 » 15 Jan 2018 20:41

Živjo!
Tudi jaz imam samo viber. Je tvoj mail in se lahko preko tega kontaktirava?
Lp
Liza 123

Re: Moja osebnost mi uničuje življenje

ObjavaNapisal Liza 123 » 16 Jan 2018 16:35

Tako,javila sem se ji. Počakam na odgovor,nato kontaktiram tebe.
Lp
Tiha punca202

Re: Moja osebnost mi uničuje življenje

ObjavaNapisal Tiha punca202 » 16 Jan 2018 16:58

Moj mail je [email protected]. Piši mi! Oni mail je od Lucije oz. Leje. Lea, da nebo nejasnosti, tebi sem poslala iz drugega mail.
LP tiha punca202
Lin123

Re: Moja osebnost mi uničuje življenje

ObjavaNapisal Lin123 » 21 Apr 2018 12:22

Zivjo,
Sem se odlocila da tudi jaz nekaj napisem na ta forum saj se tudi jaz vidim v istih opisih. Sem tudi zelo tiha oseba, kar me vcasih zelo moti ker se nemorem vkljuciti v druzbo. Sicer imam eno prijateljico s katero veliko govorim in sem zgovorna ko sem v druzbi z njo. Kadar pa je zraven se kdo pa sem zelo tiha sploh nevem kaj bi povedala v druzbi. Res nevem zakaj kar “zablokiram” ko je zraven se kaksna druga oseba, ko pa sem sama z njo pa vedno najdem neko temo za pogovor. Sedaj se kaksno leto druziva tudi se z dvema puncama vendar pa sama opazam da v njihovi druzbi nisem prevec zazeljena tudi s strani te moje najboljse prijateljice ne vec tako kot je bilo vcasih. Moti me ker se zaradi tega zelo sekiram ker grem drugace zelo rada v druzbo in med ljudi ampak se kar nemorem odpreti.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Moja osebnost mi uničuje življenje

Uredništvo » 29 Apr 2018 20:44

​Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena, Lin113,

Če povzamem, si rada v družbi in želela bi najti način, kako se odpreti, povedati kaj več o sebi ipd.

Po eni strani sem pomislila (ne vem pa, ali je res; to boš lažje povedala ti) da je možno, da ti pogovor na sploh bolj steče, ko si ena na ena, kot kadar si v družbi treh ali več. Pri nekaterih ljudeh je tako in je razlika že prav pri tem preskoku iz dva na več; je pa to značilnost posameznika. Je nekako nekaj, kar zraste z nami, se v nas razvije, tudi skozi okoliščine ...

Ko praviš, da se sekiraš, se mi zdi, da misliš na to, da v tej družbi nisi zaželena, sprejeta, morda slišana, opažena ... da se nekako čutiš, da ni tu prostora zate. Mislim si namreč glede na tvoj opis, da je morda nek neprijeten občutek - mislim si tudi, da morda ni in ne bo vedno takšen občutek, bodisi v tej ali pa v kakšni drugi družbi.

Mogoče ti nekoliko lahko pomaga že misel na to, da gotovo tudi drugi niso v vseh pogledih in venomer stoodstotni, brez napak.

Možno je tudi, da je razlog drugje in ti družba teh prijateljic/prijateljice ni (več) tako blizu ...

Če se o tem precej sprašuješ in želiš raziskati ter spoznati, kaj je tisto, kar ti preprečuje odprtost v družbi, in to preseči, ti pri tem najbolje lahko pomaga psihoterapija. Pri svetovanju, ki je recimo prisotno tudi na tem forumu, se lahko neke stvari nakaže, za bolj poglobljeno pomoč pa se je smiselno obrniti na psihoterapevtsko pomoč.

Lepo pozdravljam!
Ana Vidovič, univ. dipl. psihologinja