Kako osvojiti fantovo srce

Vprašanja na tosemjaz.net.
Rabimpomoc

Kako osvojiti fantovo srce

ObjavaNapisal Rabimpomoc » 27 Dec 2017 18:39

Haj!

Imam en problem. En fant mi je všeč in nevem kako naj navežem stike z njim. Pred petnajstimi meseci sem ga pustila zaradi tega ker so me ostali res popolnoma prepričali, da me vara. Takrat sva bila zelo veliko skupaj, zdaj pa sva samo takrat ko gremo on, jaz in prijatelji iz soseske skupaj domov ali v šoli. Res že dva meseca ga neprestano sanjam in zelo lepo se počutim ko sanjam, da se objemava, poljubljava ali sva skupaj. Čutim, da je to prav in ko pomislim na njega mi zastane dih. In ko sva bila skupaj (par) sva se skoraj poljubila, če nebi šel traktor mimo in naju prestrašil. Res želim biti spet z njim.

Prosim, prosim, prosim, prosim za kakšne nasvete in hiter odgovor. Že v naprej hvala za dane odgovore.
————————————————————
Ranimpomoc
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kako osvojiti fantovo srce

Uredništvo » 03 Jan 2018 08:21

Odgovor svetovalke
________________

Lepo pozdravljena!

Predpostavljam, da pravzaprav ne bo tako težko navezati stik s tem fantom, glede na to, da si napisala, da odhajate skupaj domov, skupaj pa sta tudi v šoli. Ničesar pa nisi napisala o vajinem trenutnem odnosu – se pogovarjata, sta prijatelja, je mogoče fant jezen nate ali ne? Sta se po vajinem razhodu uspela pogovoriti o tem? Si mu razložila, zakaj si ga pustila, kako si se takrat počutila in kaj te je prepričalo v to, da verjameš v prevaro? Je tudi on lahko razložil tebi? Vse to te sprašujem, ker je namreč zelo pomembno, da drug drugemu najprej pojasnita vse to in vajin odnos nadaljujeta od te točke.

Stik z njim naveži, ko boste zopet skupaj odhajali domov ali ko bosta v šoli. Izkoristi trenutek, ko bosta sama in ga za začetek povprašaj o povsem vsakdanjih stvareh, kot npr. kako je, kako mu gre, kaj bo počel popoldan in podobno. Lahko mu predlagaš skupno druženje po šoli ali v odmoru in mu takrat zaupaš svoja čustva ter želje (da bi rada bila z njim). Če se ti zdi lažje, mu lahko vse skupaj tudi napišeš na list papirja in daš v roke, ko boste odhajali domov.

Vse dobro! :)

Urška Mlinar, psihologinja
Rabimpomoc

Re: Kako osvojiti fantovo srce

ObjavaNapisal Rabimpomoc » 03 Jan 2018 14:46

Pozdravljeni!
Glede fanta bi rada odgovorila na vaša vprašanja.
1. Z njim se ne pogovarjava razen če me kdo drug povabi v pogovor kjer je vključen tudi on ali obratno.
2. Mislim, da je jezen name, ker se me izogiba.
3. Po najinem razhodu se nisva nič pogovarjala o tem zakaj sem ga pustila ali o čustvih.
4. Zdaj kasneje sem mu napisala zakaj sem ga pustila in da ga imam še vedno rada in bi se rada v živo pogovorila z njim če on to želi. Od takrat pa se me še bolj izogiba.
5. Ko se hočem z njim na samem pogovoriti se nekako izmika. Med poukom sem opazila, da me ves čas gleda in to neprestano. Med pogovorom pa tudi ves čas gleda vame (v oči in prsi pa tudi celo). Ko jaz kaj govorim zelo zelo dobro posluša in to vedno.

Rada bi nekako navezala stik z njim.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kako osvojiti fantovo srce

Uredništvo » 05 Jan 2018 12:18

Odgovor svetovalke
________________

Lepo pozdravljena!

Hvala za tvoje odgovore, saj si mi z njimi pomagala, da še bolje razumem tvojo situacijo in odnos s fantom. Kot razberem, si stik z njim že skušala navezati, mu objasniti in predlagati srečanje v živo. To si storila pravilno, saj si pojasnila razloge in pokazala željo, da vajin odnos popraviš.

Žal je tako, da nimamo vedno vpliva na to, kako se bo na naše besede odzval nekdo drug. Še posebej je težje želen odgovor dobiti takoj, po prvem sporočilu. Glede na fantove odzive predpostavljam, da ga je vajin razhod in tvoje takratno nezaupanje prizadelo. Mogoče se tako obnaša, ker tega še ni pozabil. Zaupanje je namreč zelo lahko izgubiti, težje pa ga je pridobiti nazaj.

Predlagam ti, da najprej delaš na tem, da postopoma pridobiš njegovo zaupanje. To mogoče res ne bo iz danes na jutri, vendar, če boš pri tem potrpežljiva, se lahko naredi veliko. Skušaj ujeti trenutek, ko bosta sama in mu še nekajkrat predlagaj, da se pogovorita (seveda na nevsiljiv način). Ob tem poudari, da ti je žal, da je prišlo do tega in da bi rada vajino prijateljstvo ter zaupanje obnovila. Če boš vedno naletela na takšen odziv (njegovo izogibanje), potem se »malo umakni« in mu tako predaj možnost, da sam pristopi k tebi, ko bo pripravljen. Pomembno je, da mu pokažeš, da so tvoje želje in nameni iskreni, kako pa se bo na vse skupaj odzval sam, pa je njegova odločitev.

Vse dobro! :)

Urška Mlinar, psihologinja
Rabimpomoc

Re: Kako osvojiti fantovo srce

ObjavaNapisal Rabimpomoc » 05 Jan 2018 15:45

Hvala vam za odgovore.

Ampak imam še nekaj vprašanj.
1. Res nevem kako naj fantu povem kaj do njega čutim (v živo), ker ne želim biti usiljiva.
2. Nevem s čem (po tem kar sva doživela) naj fantu pokažem da mi lahko zaupa.
3. Kakšne so lahko dejanja fanta kaj bo lahko naredil (če me ljubi in če me ne) ali bo lahko naredil kaj nepričakovanega.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kako osvojiti fantovo srce

Uredništvo » 09 Jan 2018 08:19

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

V živo mu lahko poveš le na način, da izkoristiš trenutek, ko bosta sama ali pa nekoliko odmaknjena od skupine ostalih (ker gre za vajin odnos in čustva, ni potrebe, da ostali poslušajo). To lahko narediš v šoli ali ko boste odhajali domov – bodi pogumna, pristopi k njemu in ga prosi naj ti nameni nekaj minut svojega časa, saj bi se rada opravičila in pogovorila. Konec koncev nimaš kaj izgubiti. V primeru, da fant tega ne bo želel ali pa se bo izmikal, ti ne preostane kaj več, kot to, da njegovo željo spoštuješ. Takrat se nekoliko »umakni« in predaj možnost njemu, da pristopi do tebe, ko bo/če bo sam pripravljen za to. Le na ta način ne boš izpadla vsiljiva.

Zaupanje lahko pridobiš postopoma in najprej z malenkostmi. Za začetek je to lahko npr. učna ali druga pomoč (npr. če opaziš, da kaj potrebuje, se ponudiš, da mu pomagaš), prijazna beseda ali kompliment, iskrena skrb in zanimanje zanj (ga večkrat v tednu vprašaš kako je, kako mu gre), poslušanje in podobno. Zelo dobro je zaupanje razvijati v prijateljskem odnosu, zato mu lahko predlagaš, da najprej začneta kot prijatelja z druženjem.

Kakšne bodo njegove reakcije na vse skupaj, ti žal ne morem odgovoriti. Fant lahko sprejme tvojo pobudo za pogovor, te posluša in pojasni še svoj vidik ter čustva, lahko pa pogovor odkloni ali se le-temu izmika. V drugem primeru moraš to sprejeti in spoštovati, čeprav ne bo ravno tako kot si si želela. Na žalost vedno ne obstajajo točni napotki, ki bi nas pripeljali do želenih ciljev. Kljub vsemu ostani v njegovi bližini in družbi, bodi potrpežljiva in mogoče bo ravno čas tisti, ki bo prinesel svoje.

Tudi jaz si želim, da se izteče po tvojih željah! :)

Urška Mlinar, psihologinja
Rabimpomoc

Re: Kako osvojiti fantovo srce

ObjavaNapisal Rabimpomoc » 09 Jan 2018 15:17

pozdravljeni.
Res vam zelo zelo hvala za odgovore.

Danes sem po pouku mu hotela to povedati, ampak se je zgodilo nekaj zelo zelo groznega (vsaj zame). Moja najboljša prijateljica ve vso zgodbo in vse natančne podrobnosti. Med odmorom ko smo mi (razred) bili na odmoru je moja najboljša prijateljica stopila do njega in ga objela. Čez kakih pet sekund je on še njo. Meni so skoraj solze potekle in zdaj do konca dneva nisem z nobenim govorila. Ko sem sama šla domov sem se začela jokati in nič ne morem drugega početi kot se jokati, ker se mi je vse podrlo. Zadnje dni (pred tem dogotkom) me je ta fant če je šel pred mano domov me je vedno pri njegovi hiši počakal. Moja hiša je dlje od njegove. danes je šel pred mano domov in me ni počakal. Da ne pozabim omeniti, da se on ne objema z puncami. Kot sem že v prejšnjem pismu omenila sem mu že napisala, da ga imam rada in kaj čutim do njega. Nevem ali je v njo zaljubljeni ali hoče, da doživim enako bolečino katero je on prenašal ko sem ga pustila.

prosim in hvala za odgovore
lp. Rabimpomoc
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kako osvojiti fantovo srce

Uredništvo » 11 Jan 2018 10:17

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena!

Žal mi je, da je bilo tako in da si se zaradi tega počutila tako zelo žalostno. Lahko razumem kako neprijetno ti je moralo biti zaradi vsega skupaj. Pravzaprav malokdo rad vidi svojo simpatijo v objemu nekoga drugega. Takrat velikokrat in (pre)hitro sklepamo, da objem ne pomeni samo prijateljstva, temveč tudi kaj več.

Razlogov za ta objem je lahko kar nekaj, zato ne sklepaj prehitro. Mogoče je res, da gre za simpatijo, povsem verjetno pa je tudi, da je zgolj prijateljski ali pa sta z njim želela vzbuditi tvojo pozornost. Glede na to, da praviš, da je to tvoja najboljša prijateljica sklepam, da se z njo tudi veliko pogovarjaš in družiš? Ko se bosta pogovarjali in bo pogovor nanesel na ljubezenske teme, jo povprašaj o njenih simpatijah. Mogoče pa boš na ta način dobila odgovor.

Kljub dogodku, ki te je sicer prizadel, ti svetujem, da še vedno poskušaš fantu predlagati pogovor. Konec koncev nimaš kaj izgubiti, lahko le pokažeš svoj iskren namen, da odnos popraviš. Če se bo očitno izmikal, se umakni tudi sama in pusti času čas. Sama si seveda želim, da dobiš odgovore, ki jih želiš, vendar pa je v življenju velikokrat tudi tako, da se stvari ne odvijejo po naših pričakovanjih. Takrat moramo sprejeti tudi ta del in biti potrpežljivi. Čeprav ni lahko, nam to omogoča, da se razvijamo in krepimo! :)

Urška Mlinar, psihologinja
Rabimpomoc

Re: Kako osvojiti fantovo srce

ObjavaNapisal Rabimpomoc » 19 Jan 2018 18:38

Pozdravljeni!
Zdaj se mi je pojavil drugačen problem. In izvedela sem da je fant zaljubljen vame (tako se obnaša) in v eno drugo. To je nekaj najhujšega. Neven kaj narediti. Prosim za hitre odgovore in hvala.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kako osvojiti fantovo srce

Uredništvo » 23 Jan 2018 13:29

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena!

Sta se s fantom do sedaj uspela pogovoriti? Kako pa se obnaša do tebe?

Kadar je tako, da ima naša simpatija več »simpatij«, pravzaprav ni kaj veliko narediti. Če želimo izsiliti pozornost ali se dokazati, lahko dosežemo ravno nasproten učinek. Če postanemo preveč tekmovalni za naklonjenost, smo na slabšem sami. Zakaj? Ker počnemo stvari, ki jih drugače ne bi. Postanemo tudi ljubosumni, to pa je negativno, saj rani nas same in ne drugih.

Svetujem ti, da v tem primeru enostavno počakaš. Sicer še ne vem ali si s fantom uspela govoriti ali predlagati pogovor in kakšen je bil odziv, vendar če presodiš, da bi bilo ustrezno, mu lahko predlagaš le skupno druženje. Nikar ne tekmuj za njegovo pozornost, temveč bodi v njegovi bližini samozavestna ter nasmejana – to je tisto, kar bo najbolj pritegnilo njegovo pozornost!

Urška Mlinar, psihologinja