nosečnost

Vprašanja na tosemjaz.net.
manca::tsj

nosečnost

ObjavaNapisal manca::tsj » 03 Sep 2001 08:57

Spoštovani!

Sredi julija 2001 sem imela splav.Po spavu sem krvavela samo tisti dan. Spolnih odnosov do prve menstruacije nisem imela. Menstruacijo sem dobila 18.8.01 in je bila prve dni zelo močna, trajala je 7 dni. Prvi spolni odnos sem imela 3 dan po koncu menstruacije. S partnerjem sva uporabila kondom. Do izliva semena (po mojih prsih in trebuhu) je prišlo že po tistem, ko je bil moški spolni ud zunaj maternice. Po odnosu sem se šla stuširati in pod tušem me je obšla čudna slabost. Ponoči nisem mogla spati. Ves čas so me preganjale misli da sem noseča. Zjutraj sem vzela dve tabletki stediril-m in nato popoldne še dve. Od takrat sem zelo živčna, ne spim, zelo sem razdražljiva, veliko jokam in vse skozi mislim da sem ponovno zanosila. Vse dneve mi je slabo, bolijo me noge, boli me v trebuhu ponoči tudi v križu.Merim si tudi temperaturo v zadnjici, prve dni po odnosu je bila temperauta pod 37 st.C od 31.8. pa je nad 37 st.C.
Prej sem vse skozi imela redne mensrtuacije na 28 dni. Ovulacija naj bi po tem nastopila šele v dneh okrog 1.9.01. Naredila sem tudi test s clear blur in sicer 4 dan po odnosu, (ne morem čakati do dneva ko naj bi dobila menstruacijo). Bil je negativen. Ginekološki pregled imam konec tedna.
Lepo prosim za Vaš odgovor ali sem res ponovno zanosila ali je vse povezano z živci. Moja skrb je še toliko večja ker sem na kortikosteroidih in otroka nebi mogla obdržati.
Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav od Mance
odgovor ginekologinje::tsj

Re: nosečnost

ObjavaNapisal odgovor ginekologinje::tsj » 03 Sep 2001 13:12

Mirno počakaj do ginekološkega pregleda ta teden, testa nosečnosti ni
potrebno ponavljati, ker bo vse urejeno po pregledu. Če pa bi imela hude bolečine in krvavitev do pregleda, potem obišči ginekologa prej-to je urgenca! Da ne boš imela kasneje teh skrbi se pri pregledu dogovori za zanesljivo kontracepcijo.

Lep pozdrav,
mag. Dušica Glušič, dr.med.