Zavarovanje

Vprašanja na tosemjaz.net.
Nina::tsj

Zavarovanje

ObjavaNapisal Nina::tsj » 31 Avg 2001 14:48

Spostovani!

Najprej pozdravljam vse Vas, ki se trudite odgovarjati na nasa vprasanja in pa seveda ta forum.
Upam, da boste zmogli odgovoriti na moje vprasanje, ceprav ni neposredno povezano z zdravstvenimi tegobami, vendar nisem nasla foruma, na katerem bi lahko zastavila to vprasanje.
S fantom ziviva v lastnem stanovanju, sva sicer se oba studenta, in pricakujeva otroka. Zaenkrat sem jaz se kot studentka zdravstveno zavarovana po ocetu. Kaj se zgodi po tem, ko spremenim stalno bivalisce (s fantom prijaviva skupno gospodinjstvo) in zacnem dobivati starsevski dodatek, po kom bom zavarovana in po kom bo zavarovan otrok?
Ali si lahko (sebi in otroku, tako da bi bil otrok zavarovan po meni) zavarovanje placujem sama in koliksna je premija.

Vnaprej se Vam zahvaljujem za vse odgovore!

P.S.: Bila sem ze na Centru za socialno delo, kjer naj bi mi to pojasnili, pa so zmeraj bili prevec zaposleni, da bi mi lahko podrobneje razlozili in tako sem vedno, natancneje trikrat, odsla domov z isto zlozenko o zavarovanjih, s katero si nisem kaj dosti mogla pomagati, ker nobena konkretno ni govorila o zavarovanjih studenta
odgovor psihologa::tsj

Re: Zavarovanje

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 03 Sep 2001 09:23

Kar se tiče Centra za socialno delo lahko povem, da mama redna študentka lahko uveljavlja pravico do starševskega dodatka, pravico do otroškega dodatka za otroka in ima pravico do otroškega dodatka zase, če njen mož ali partner s katerim živi nima dohodkov. V zvezi z zdravstvenim zavarovanjem pa naj odgovori kdo iz tega področja.

Lep pozdrav,
Matej Žnuderl, univ.dipl.psih.