ljubezen

Vprašanja na tosemjaz.net.
>xy<::tsj

ljubezen

ObjavaNapisal >xy<::tsj » 31 Maj 2001 08:59

V enega fanta sem bila zaljubljena 1 leto. In vedno, kadar je prišel blizu mene, me je bilo sram in sem kar pobegnila stran od njega. Mislila sem,da ga bom lahko pozabila, pa ga ne morem. Ne vidim ga veliko, pa vendar sem še kar zaljubljena v njega.Kako ga naj pozabim? Kaj naj naredim,da me bo vsaj opazil? Sem debela in sem obsedena s tem, kako naj shujšam.Večkrat sem že pomislila na samomor, vendar sem se odločila, da to ni pametno.Pomagajte mi!! Kaj naj naredim z zvezi s tem!
odgovor psihologa::tsj

Re: ljubezen

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 05 Jun 2001 09:30

V življenju se mnogokrat srečamo s položaji, ko sami ne vemo kaj hočemo. Tudi v tvojem primeru je podobno. Po eni strani si želiš, da bi te fant opazil, po drugi pa da bi pozabila nanj. Ker se ne moreš odločiti za eno od dveh nasprotujočih se stvari, se mučiš.

Morda bi najprej poskusila rešiti problem svoje telesne privlačnosti. Dekleta se v drugi polovici adolescence pogosto zredijo. To se zgodi zato, ker je apetit v obdobju intenzivne rasti povečan in se navadijo deklice veliko jesti. Kasneje apetit ne mine, a rast se ustavi. Nastopi obdobje prilagoditve prehrambenih navad novemu - stabilnemu telesnemu stanju. Sprememba prehrambenih navad je težka. Priporočam, da si odgovoriš na vprašanja:

 Kakšna želim izgledati?
 Zakaj sem pripravljena trpeti lakoto?
 Kakšnega fanta želim imeti?
 Kakšno partnersko življenje hočem?

Ko si boš odgovorila na vprašanja in boš morda stopila na pot uresničevanja svojih želja, se boš lažje odločila glede prve dileme. Sedaj ti ne morem ponuditi recepta za njeno rešitev. Ko boš vedela kaj si bolj želiš, se ponovno oglasi.

Lep podrav
Matej Žnuderl, univ.dipl.psih.