Bele pikice

Vprašanja na tosemjaz.net.
Dani::tsj

Bele pikice

ObjavaNapisal Dani::tsj » 21 Maj 2001 20:41

Pojavile so se mi bele pikice na robu glavice penisa, po navodila sem prisel na vaso stran, ceprav sem prej ze obiskal zdravnika, ki mi je dal eno od omenjenih krem proti temu. Ko mi le ta ni pomagala, sem uporabil se drugo, vendar tezava se vedno ni odpravljena. Kaj oz. kako naj bi resil ta problem? Je mogoce krivo odlasanje obiska pri zdravniku in zdaj ni poti nazaj, kaj je s spolnimi odnosi in prenosljivostjo, kako naj to razlozim punci ?
Za odgovor se zahvaljujem ze v naprej in vas prosim ce mi lahko odgovorite na e-mail.

Hvala
Dani
odgovor zdravnice::tsj

Re: Bele pikice

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 22 Maj 2001 08:57

Dani, težko je odgovoriti, za kaj gre. Bele pikice na glavici penisa so lahko odraz različnih stanj oziroma okužb. Pri najboljši volji ti ne morem dati točnega odgovora. Nič nisi napisal, katere kreme si že uporabil. Kljub temu, da si že obiskal zdravnika, ti svetujem, da to storiš ponovno. Verjetno bi bilo najbolj modro, da z napotnico obiščeš zdravnika za kožne in spolne bolezni (dermatovenerologa).
Mogoče pa je krema, ki si jo že uporabljal prava, vendar pa je za odpravo težav potrebno dolgotrajnejše nanašanje oziroma mazanje prizadetega dela sluznice spolovila. Ker ni povsem jasno, če gre za spolno prenosljivo okužbo, ti svetujem, da ob spolnih odnosih uporabljaš kondom. Nisi nič napisal, ali si v tem času imel spolne odnose z drugimi partnerji. Ta podatek bi bil morda koristen pri grobem ovrednotenju tvojih težav.

Lep pozdrav,
Mag. Alenka Skaza, dr. med., spec. epidemiologije
Dany::tsj

Re: Bele pikice

ObjavaNapisal Dany::tsj » 25 Maj 2001 11:48

Problem se je pojavil ze pred pred pol leta, imel sem redne spolne odnose s partnerko, in nisva imela nobenih problemov, ona se ni kakorkoli okuzila zaradi mojega problema, ceprav nisva uporabljala kondoma, po koncani zvezi sem se posvetoval z prijateljem, ki mi je dejal da se to dobi pri oralnih spolnih odnosih, zato sem obiskal zdravnika, ki pa me ni spraseval nic v zvezi s spolnimi odnosi ampak samo ali me pece ko grem na WC in kako dolgo je ze to vidno, dobil sem kremo z imenom Daktarin ali nekaj podobnega, pa po mesecu dni ni bilo nic boljse. Ker nisem imel partnerja sem prenehal z zdravljenjem, saj mene ni motilo. Sedaj pa imam novo partnerko, imela sva spolne odnose, s kondomi, ker pa je to dokaj nenajbolj prijetno sem se zopet lotil odpravljanja tega problema. Prebral sem, katere kreme se dajo dobiti brez recepta, ter si nabavil drugo z imenom Canesten, v navodilih pise da naj bi bile tezave odpravljene po 14-ih dneh, vendar ni bilo nobene spremembe se vedno nadaljujem, saj je mazila se dosti, vendar me skrbi kako bo ce se tega ne da odpraviti. Zanima me predvsem ce sem slucajno prevec casa porabil s cakanjem in odlasanjem in sedaj ni mogoce vec pozdraviti tega ali pa se to da odpraviti kako drugace.

Lep pozdrav Dany
G.::tsj

Re: Bele pikice

ObjavaNapisal G.::tsj » 31 Maj 2001 14:20

Spoštovani Dani

Veš, z rednim čiščenjem boš odpravil umazanijo iz penisa.
Najbolje bo da uporabljaš blag šampon (čistilo)
odgovor zdravnice::tsj

Re: Bele pikice

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 01 Jun 2001 08:48

Dany, kreme, ki si jih uporabljal, se uporabljajo za zdravljenje glivičnih okužb. Za te je značilno, da so dolgotrajne in se počasi odpravljajo. Učinek ni viden že po nekajkratnih nanosih kreme, ampak je te potrebno nanašati nekaj tednov. Še vedno svetujem, da ponovno obiščeš zdravnika, ki bo ugotovil, ali gre res za glivično okužbo, ali za kaj drugega.

Mag. Alenka Skaza, dr.med., specialistka epidemiologije
Dany::tsj

Re: Bele pikice

ObjavaNapisal Dany::tsj » 02 Jun 2001 14:51

Zal higiena ni bila nikol problem, tu gre za nekaj drugega !