Prijateljstvo in ljubezen

Vprašanja na tosemjaz.net.
Tinca::tsj

Prijateljstvo in ljubezen

ObjavaNapisal Tinca::tsj » 09 Maj 2001 20:38

Oj! Rada bi vprašala kako uspevajo odnosi med najboljšima prijateljema. Imam namreč najboljšega prijatelja in sva si kake pol leta nazaj izpovedala ljubezen. Zaradi tega se med nama ni nič spremenilo. Skupaj pa ne moreva biti zaradi razdalje. Toda ko grem študirat bi pa rada bila z njim. A mislite da nama bo uspelo ali se že preveč poznama?
Hvala za odgovor.
Katka::tsj

Re: Prijateljstvo in ljubezen

ObjavaNapisal Katka::tsj » 10 Maj 2001 12:06

Mam najboljšo prijateljico, s katero zaradi različne družbe skupaj ne preživiva veliko časa.Razen dolgih telefonskih pogovorov in poletij na morju. Drug problem so pa fantje. Kako najt ta pravga, k te ne razočara?
Mula::tsj

Prijateljstvo in ljubezen

ObjavaNapisal Mula::tsj » 11 Maj 2001 22:00

Po moje je najbolje nekoga poznat preden začneš hodit z njim. To ne moreš vedet ali te bo razočaral ali ne. Lahko da te bo nenamerno, ker včasih bi rad imel nekoga rad, ker ima un tudi tebe ampak ti nekako pač ne uspe. poskusi mogoče najdeš svojo ljubezen.
Veliko sreče!
odgovor psihologinje::tsj

Re: Prijateljstvo in ljubezen

ObjavaNapisal odgovor psihologinje::tsj » 14 Maj 2001 06:44


Draga Tinca,

prijateljstvo je lahko dobra podlaga za trajnejši odnos med dvema. Ljudje, ki se dobro razumejo, ki imajo podobne interese, podobne vrednote..., praviloma laže živijo dalj časa skupaj. Pogosto v življenju po obratni poti ugotavljamo, da je pri veliko parih, ki zadovoljno živijo skupaj, prvotna zaljubljenost prerasla v trajnejše prijateljstvo. Prijateljstvo je torej lahko dobra osnova, ni pa dovolj. Biti mora še nekaj več, čutiti morata medsebojno privlačnost, ( nekateri temu v žargonu rečejo »kemija«), čutiti morata, da je vajin odnos nekaj posebnega, drugačen, kot z drugimi prijatelji.

Pa saj praviš, da sta si izpovedala ljubezen...
Lep pozdrav in veliko sreče!

Alenka Tacol, univ.dipl.psih.