Nosečnost

Vprašanja na tosemjaz.net.
Kakojezasedeno

Nosečnost

ObjavaNapisal Kakojezasedeno » 24 Avg 2019 08:50

Pozdrav
pred enim tednom sem imela nazadnje spolni odnos, menstruacija pa naj bi prišla tri dni zatem. Nazadnje sem jo imela od 25. 7. do 27.7. cikel imam ponavadi na okoli 29 dni. Mogla bi jo dobiti 21.8. zdaj pa je 24.8. 20.7 sem vzela jutranjo tabletko in menstruacijo dobila po petih dneh. Dobila sem jo prezgodaj, namreč pred tem sem jo že imela od 12.7. do 14.7.
Koliko časa naj še počakam preden me mora skrbeti da sem noseča?
Stara sem 18 let, nisem na tabletkah in načeloma s fantom dokaj dosledno uporabljava kondome. V pol leta nama je kondom počil le enkrat in takrat sm pojedla tabletko in dobila menstruacijo skoraj takoj zatem. Zdaj je bilo vse uredu s kondomom zato ne vem zakaj mi menstruacija zamuja.
V primeru da sem noseča ali grem lahko kar takoj brez naročila k svoji ginekologinji, ki bo opravila splav ali je ta postopek daljši?
Hvala za odgovore
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Nosečnost

Uredništvo » 26 Avg 2019 09:57

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

test na nosečnost je smiselno napraviti, če sta od nezaščitenega spolnega odnosa minila vsaj dva tedna. V primeru nosečnosti se čimprej naroči k ginekologu. Sicer pa velja, da nujna kontracepcija lahko prehodno vpliva na menstruacijski ciklus.

Lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije