kako postati igralec

Vprašanja na tosemjaz.net.
spelajenko

kako postati igralec

ObjavaNapisal spelajenko » 20 Avg 2019 11:42

Pozdravljeni.
Stara sem 16 let in zanimajo me filmi, igra, nastopanje... Hodnim na srednjo solo za prešolsko vzgojo. Tja sm se vpisala, saj so me prepričali z stevilnimi nastopi, projekti in podobnim kar je povezano z igralskim poklicom. Zanima me ali lahko iz te sole pridem na agrft in postanem igrlka.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: kako postati igralec

Uredništvo » 21 Avg 2019 08:23

Odgovor svetovalke
_________________

Zdravo,

na dramsko igro se lahko vpišeš s poklicno maturo in dodatnim predmetom na splošni maturi in sicer umetnostno zgodovino (spodaj imaš kopijo iz Razpisa za vpis). 90% vpisnih točk prinese preizkus nadarjenosti, 4% dosežek na poklicni maturi, po 3% pa učni uspeh 3. in 4. letnika ter ocena na maturi pri dodatnem predmetu. Zelo pomembno je, da se na preizkus nadarjenosti temeljito pripraviš - ne gre zgolj za improvizacijo in iznajdljivost ...

UNIVERZITETNI ŠTUDIJSKI PROGRAM PRVE STOPNJE DRAMSKA IGRA
Študij traja štiri leta in obsega 240 kreditnih točk po ECTS.
V univerzitetni študijski program Dramska igra se lahko vpiše:a)kdor je opravil splošno maturo,b)kdor je opravil poklicno maturo v kateremkoli srednješolskem programu in izpit splošne mature iz predmeta umetnostna zgodovina; če je kandidat ta predmet že opravljal pri poklicni maturi, pa izpit iz kateregakoli predmeta splošne mature; izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi,c)kdor je pred 1. 6. 1995 končal katerikoli štiriletni srednješolski program.

Želim ti lepe zadnje dni počitnic in uspešen skok v novo šolsko leto,
mag. Helena Maher Resinovič, univ. dipl. psihologinja