kaj naj z maturo?

Vprašanja na tosemjaz.net.
kitmib

kaj naj z maturo?

ObjavaNapisal kitmib » 20 Avg 2019 08:29

24.8 naj bi se začel poklicni rok mature. sploh ne vem datumov ker mi ob prijavi niso povedali. na ricu piše da se začne od 24 do 4.9. nameravala sem iti v petek v šolo pogledat ampak naj grem prej in če grem prej ali sploh že so? na živce mi gre ker tega enostavno ne pošljejo na mail, manj dela, res k pa da se morš spet vozit do šole -_- tko smo morali tudi na spomladanskem roku, iti do šole in pogledat. kaj bi bilo najbolj pametno?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: kaj naj z maturo?

Uredništvo » 21 Avg 2019 08:27

Odgovor svetovalke
_________________

Zdravo,

Ric določi točne datume treh pisnih izpitov (slovenščina, matematika, tuji jezik, 2. predmet - stroka) in časovni okvir ustnih izpitov ter 4. predmeta, kar šola oz, tajnica/tajnik mature razporedi znotraj tega. Za pisne torej lahko že pogledaš (na spletni stran ric.si, če šola ni objavila na svoji spletni strani), ustni pa na spletu niso objavljeni, pač pa na oglasnih deskah šol.

Če si precej oddaljena od šole, bi verjetno lahko tudi poklicala in prosila razredničarko, svetovalno delavko ali koga tretjega, da ti posreduje informacije? Če imaš vse štiri izpite oz. tudi slovenščino, boš v soboto tako šla pisat, pa si potem pogledaš razporede za ustni del. Skratka, ne vidim razlogov za jezo ...

Želim ti veliko vztrajnosti in uspeha,

mag. Helena Maher Resinovič, univ. dipl. psihologinja