Vozniški izpit

Vprašanja na tosemjaz.net.
Ambarabam

Vozniški izpit

ObjavaNapisal Ambarabam » 19 Avg 2019 13:01

Prosim da ne objavite

/Izbrisano v uredništvu/
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Vozniški izpit

Uredništvo » 21 Avg 2019 08:20

Odgovor svetovalke
_________________

Draga mladenka,

naj začnem s koncem tvojega pisanja. Popolnoma se strinjam s teboj, da je zelo, zelo nepravično, da večina nima nič, oz. ima komaj za preživetje, manjšina pa ne ve, kaj bi z denarjem. In to bo vse tako dolgo, dokler ne bo prišlo do temeljitih družbenih sprememb. Toda do takrat je še daleč in moramo živeti v svetu kot je ta. Imaš dve možnosti: ali se boš potrudila in poiskala kar najboljše možnosti in priložnosti, da pripomoreš k temu, da svet postane boljši, ali pa čepiš v kotu, se smiliš sama sebi, si jezna na vse okoli sebe in dovoliš, da življenje spolzi mimo tebe. Ja, odločitev je tvoja.

Zaenkrat je pri nas situacija takšna, da vozniški izpit potrebuješ, ne zaradi tega, ker bi rada kam šla (danes imaš na voljo kar precej možnosti, kako priti na določen kraj brez osebnega avtomobila), ampak za morebitno službo, prevoz otrok, ostarelih staršev itd., itd.

Na natečaj se vsekakor prijavi. Izgubiti nimaš kaj. Sredstva za izpit pa začni sistematično zbirati. Morda kakšno priložnostno delo, starši, sorodniki, morda pomoč na domu ljudem, ki sami ne zmorejo določenih opravil, itd. Možnosti je kar nekaj. Izkoristi jih. Naložba v vozniški izpit se bo obrestovala. Zagotovo.

Za konec pa še ena misel. Ne vem, čigava je, je pa resnična. "Kdor nekaj želi, naredi. Tisti, ki pa se mu ne ljubi, išče izgovore. Ne bodi med tistimi, ki iščejo izgovore.

Prav lepo te pozdravljam in želim vse dobro.
mag. Maja Krajnc