Moda, oblačila

Vprašanja na tosemjaz.net.
Sophie123
Objave: 1
Pridružen: 09 Avg 2019 10:57

Moda, oblačila

ObjavaNapisal Sophie123 » 09 Avg 2019 11:33

Živjo,
Pišem bam ker imam problem glede oblačil. Stara sm 13 in sem suha. Zato se nenajde dosti oblačil zame. Malo sem zrastla zato imam več izbire. Vendar moja družina nima ravno veliko denarja zato od oblačil dobim samo to kar nujno potrebujem. Vendar si želim tudi kaka lepša oblačila kot naprimer crop top ali pa malo raztrgane kavbojke kot jih imajo mojo sošolke. Starši mi ne dovolijo ravno da bi si oblačila sama kupovala ker pravijo, da sem premlada in se z njima strinjam. Vendar vseeno nevem kako ju prepričat da dobim kaj novega in lepšega.čeprav vem da se mami trudi da mi kupi čim lepša oblačila. Ampak ji raztgane kavbojke in crop topi niso tok všeč.


Hvala za ogovor
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Moda, oblačila

Uredništvo » 09 Avg 2019 13:43

Odgovor svetovalke
________________

Lepo pozdravljena.

Hvala, da si se obrnila na nas in nam zaupala svoje težave. Razumem te, da bi bila rada moderno in lepo oblečena, sploh če večina sošolk sledi modnim trendom. Vseeno pa menim, da ni boljšega kot imeti starše, ki se kljub temu, da nimajo denarja trudijo, da ti dajo najboljše, četudi to ni po standardih večine. Mami ti želi najboljše in svoje hčerke zaenkrat ne želi videti v raztrganih oblačilih, četudi zgledajo kul.

A mislis, da bi lahko mogoče počakala še kakšno leto in potem vprašala za takšna oblačila? Potem se ji morda ne boš več zdela premlada in ti bo lažje kaj kupila. Lahko jo tudi vprašaš, kaj moraš narediti za en tak kos (zaenkrat samo enega, ker ji oblačila niso všeč), na primer prišparati kaj denarja ali kaj podobnega. Vprasaj jo tudi na primer, kaj jo skrbi glede teh oblačil, in ji zaupaj, zakaj je tebi pomembno, da jih imaš. Verjamem sicer, da sta se o tem verjetno že pogovorili. Najboljše je, da druga drugo poskusita razumeti in 'držati skupaj‘, tako bo tudi mama lažje 'popustila' v prihodnje, če bo razumela, zakaj si tega tako zelo želiš.

Pa srečno!
Marjetka Gojkošek, mag. psihologije