Poljubljanje

Vprašanja na tosemjaz.net.
BOO

Poljubljanje

ObjavaNapisal BOO » 07 Avg 2019 09:50

Spoštovani,
pišem vam ker sem se ujel v kočljivo situacijo, ki me ves čas malce moti in draži. Upam, da sama tematika oziroma zame bolj problematika, ne bo delovala preveč absurdno, vendar me res zanima mnenje in nasveti odrasle - strokovno izobražene osebe ali pa svojih sovrstnikov.
Imam eno leto mlajšo punco, zdi se mi da v najinem obnašanju ni opazne te enoletne razlike, vendar pa se kaže pri fizičnem stiku. Vedno, ko se poljubljava ali želiva imeti spolno interakcijo, me grize ali liže. Včasih tudi cuza mojo kožo/ustnice ali jezik... Zanima me, kako bi to lahko preprečil, saj me malce moti, predvsem, ker se začnem počutiti napadeno in ogroženo. Ne upam ji direktno reči, saj se bojim, da bi to vplivalo na najino zvezo (v punco sem res zaljubljen in je ne želim prizadeti). Poleg tega sem tudi malce sramežljiv, sploh ko pride do takih kočljivih tem.

Zahvaljujem se v naprej za vse odgovore.

BOO
+0+

Re: Poljubljanje

ObjavaNapisal +0+ » 08 Avg 2019 00:15

živijo. Pokaži ji, kako ti je bolj všeč. :)
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Poljubljanje

Uredništvo » 09 Avg 2019 10:08

Odgovor svetovalke
_________________

Hvala za tvoje poslano vprašanje.

Partnerski odnos je vedno zveza dveh oseb. Za uspešen partnerski odnos so med drugim zelo pomembni medsebojno zaupanje, iskrenost in spoštovanje pri vseh stvareh, tudi pri fizičnem stiku in spolnih dejanjih. Zavedati se je potrebno, da smo si ljudje različni in imamo tako različne želje in preference. Da je partnerski odnos lahko uspešen, morata partnerja biti iskrena glede tega, kaj si kateri želi in spoštovati želje drug drugega. Hkrati pa se je pomembno tudi potruditi, da so želje pri obeh v čim večji meri uresničene oz. poskusiti doseči kompromis, ki bo ustrezal obema. Neiskrenost se bo slej ko prej pokazala in je lahko veliko bolj boleča.

Zato ti svetujem, da se s svojo punco pogumno in iskreno pogovoriš. Pogovor je namreč eno izmed osnovnih orodij dobrega odnosa. Veščina iskreno se pogovarjati in biti pripravljen poslušati drug drugega je, kot pravijo nekateri, zlato pravilo dobrega partnerskega odnosa. Kot vsako drugo veščino pa je tudi to potrebno vaditi in postopno graditi. Zato le pogumno in vztrajno! Z vsakim uspešnim pogovorom in rešeno težavo se bosta vajino zaupanje in trdnost odnosa povečala. Tako si bosta stvari lažje zaupala in pogovori, tudi o bolj kočljivih temah, bodo začeli teči veliko lažje.

Pogovor o problemu, ki si ga napisal v vprašanju, lahko začneš z vprašanjem, zakaj si ona želi grizenja in ostalih stvari. Nato ji zaupaj, kaj tebe moti oz. kaj ti povzroča nelagodje in ji ob tem tudi povej, kako se počutiš. Ob tem lahko mirno poudariš, da je ne želiš nikakor prizadeti (kot si napisal v vprašanju), ampak si želiš, da bi našla skupno rešitev, s pomočjo katere bi lahko ob fizičnem stiku oba uživala v največji možni meri. Skupne rešitve mogoče ne bosta našla takoj, ampak bosta morda potrebovala nekaj časa, da bosta ugotovila, kaj kateremu ustreza in našla ustrezno ravnovesje, da bosta lahko uživala oba. Ampak ne obupajta! Bodita vztrajna in iskrena drug do drugega ter se o tem odkrito pogovarjajta.

Upam, da se bo vse dobro izšlo.

Želim ti vse dobro in veliko ljubezni v tvoji partnerski zvezi!

Sara Seršen, študentka psihologije