Love,problemi

Vprašanja na tosemjaz.net.
avanixg123

Love,problemi

ObjavaNapisal avanixg123 » 04 Avg 2019 23:30

No ja živjo. Imam vprašanje. Na morju imamo stanovanje in pod tem stanovanjem je še eno stanovanje v katerem živi moja simpa. Poznava se že neki let preko fona si piševa, drug drugemo lajkava slike, kadar sva skupaj se imava lepo in se smejiva. Ampak nikoli ne zberem poguma da bi sama potrkala na njegova vrata, sploh pa da bi mu povedala da mi je všeč. Sej mogoče mi ni samo bi pa rada bila več z njim veliko razmišljam o njem zelo je lep...in ja to je to. Ne hodiva na isto šolo. On živi na primorskem jaz pa na gorenskem. Samo zanima me ali mu naj to povem? Ampak če on ne misle isto bo izpadl zlo akward in mislu bo de sem čudna. Ja to je to. Ne vrjamem da bo kdo odgovoril oz. prebral. Če pa pa hvala pa uživi poletje❤🤷‍♀️
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Love,problemi

Uredništvo » 08 Avg 2019 08:03

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena avanixg123!

Najprej hvala za tvoje vprašanje. Če na kratko povzamem napisano - na morju se srečuješ s svojo simpatijo, s katero se poznata že nekaj let. Večinoma komunicirata preko socialnih omrežij. Zanima te ali bi bila prva, ki bi zbrala pogum, stopila do njega osebno in mu povedala, da ti je všeč.

Omenila si, da si s fantom pišeta že nekaj let. Tudi, ko se vidita v živo se imata lepo in se smejita. Pomisli na vajine pogovore, bi lahko rekla, da imata skupne interese? Vse to so zagotovo znaki, preko katerih lahko prepoznaš, da si mu všeč.

Veliko razmišljaš o tem, da bi se opogumila in mu povedala, da ti je všeč. Vendar te je strah, da bo vse kar imata izginilo. Glede na to, da se poznata že kar nekaj časa, menim, da bi bilo vredno poskusiti. Ko se srečata poskusi biti tista, ki vzpostavi očesni stik, se mu nasmehne in ga pozdravi. Lahko razmisliš o tem, da bi navezala začetni pogovor. Do sedaj sta verjetno obdelala že precej tem, zato sem prepričana, da to ne bo problem. Morda predlagaš iskren pogovor ali druženje v živo. Komunikacija v živo je precej drugačna, kot preko socialnih omrežij. Tako boš lažje ugotovila kako čuti do tebe. V primeru, da boš začutila, da se druženju v živo izogiba in na to ni pripravljen, pusti času čas. Naj sam presodi, kdaj bo pripravljen. Do takrat pa se lahko še naprej pogovarjata preko spletnih omrežij.

Če si nekaj zares želiš in čutiš da je prav, bodi pogumna in naredi korak naprej!

Zaupam vate!
Živa Krivec, dipl. biopsihologinja (un)
avanixg1234

Re: Love,problemi

ObjavaNapisal avanixg1234 » 12 Avg 2019 00:59

Najlepša hvala. Mogoče mi bo kdaj uspelo ampak za enkrat še nisem pripravljena. :)