čudno predvidevanje prihodnosti

Vprašanja na tosemjaz.net.
dekyy
Objave: 15
Pridružen: 24 Nov 2018 15:09

čudno predvidevanje prihodnosti

ObjavaNapisal dekyy » 02 Avg 2019 16:06

Imam nekak čuden občutek, ne bi temu reku problem. ampak kadar koli pomislim na neko stvar ali temo ali mesto, ki je povezano z preteklosti, se bo nekaj zgodilo spet s tem. na primer, pred nekaj tednom sem se spomnil na mojo staro prijateljico (ki je ne bom imenoval), ki se je preselila na Dansko ze pred 6 leti. Glih sem se spomnil na njo, in mi naslednji dan prijatelj pravi, da bo ona prišla v Slovenijo za nekaj časa../ali pa ko sem pred parim dnem razmišljal zakaj me to leto komarji toliko ne pikajo kot me vsako leto, par dni kasnej so me povsod popikali in me vse srbi. Ta dva sta edina primera, ki se ju spomnim in katera sta bila pred kratkim, imam pa takih še veeč bolj čundih stvari, ki so se zgodile, ko sem po dolgem času razmisljal o določenih stvareh, sam se pa ne morem spomniti. Je še kdo imel tak občutek??
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: čudno predvidevanje prihodnosti

Uredništvo » 09 Avg 2019 12:52

Odgovor svetovalca
________________

Dragi fant!

Sicer ne sprašuješ za mnenje svetovalca, sprašuješ mladostnike, ali je imel že kdo takšne občutke kot ti, ki jih opisuješ v svojem pisanju. Naj ti pa vseeno na kratko povem svoje mnenje o tem pojavu.

Pišeš, da kadar koli na kaj pomisliš, se bo s tem nekaj zgodilo v (bližnji) prihodnosti. Praviš, da je bilo takšnih primerov veliko, navajaš pa le dva, drugih pa se ne moreš spomniti. Meniš, da gre za neko čudno predvidevanje prihodnosti. Lahko pa ti rečem, da gre pri vseh takšnih primerih za goli slučaj, v nobenem primeru pa za predvidevanje prihodnosti.

Preko dneva pomisliš na marsikaj, najrazličnejših misli imaš ogromno. Kdaj se pa slučajno zgodi, da se v povezavi s čim, na kar si pomislil, čez čas kaj zgodi, seveda pa pri tem ne gre za nikakršno napovedovanje prihodnosti. Na takšno povezavo, ki je bila sicer popolnoma slučajna, postaneš pozoren in si jo zapomniš. Zagotovo se pa to ne dogaja »kadar koli …«, kot pišeš ti.

Brane But, univ. dipl. psiholog