Zaljubljena v starejše moške

Vprašanja na tosemjaz.net.
Princesscruise

Zaljubljena v starejše moške

ObjavaNapisal Princesscruise » 02 Avg 2019 01:13

Živjo!
Najprej da se malo predstavim: sem dekle staro 18 decembra bom 19. Imam zelo ugledno familijo, starša sta oba zelo izobražena in na zelo visokih položajih sploh ati direktor je in imam 2 brata in eno sestro. Vsi se super in fajn razumemo. Mojega atija imam noro rada in ker sem njegova najmlajša hčerkica mi vse dovoli in kupi kar si želim saj pri nas doma denar ni bil nikoli problem hvala bogu! Rada mam svojo familijo noro!
Imam pa problem v tem da so mi noro všeč moški 40+ pa tam do 65 let stari! Ta zadeva se je začela v 3 razredu saj sem prvič pogledala film mission Impossible in ja my celebrity crush is Tom Cruise in ja od takrat so men noro všeč tipi 40+ in ja Tom Cruise is so sexy in nato so mi začeli postajati všeč atijevi sodelavci! In imela sem skrito razmerje z tipom star 38 let ni nikakor povezan z mojo familijo in niti s atijevo sluzbo in mamino tko da ja ki sva bila skupaj 2 leti in bil je noro lep, fajn in božanski ampak imel je eno napako ki sem jo nažalost prepozno izvedela bil je poročen. To sem zvedela ko Me je pustu zaradi tega ker je nas vozil na strokovno ekskurzijo v München v zadnjem 4 letniku srednje šole in je pač izdal da sva skupaj pac drazil me je in me pac stisku in njegov sodelavec ga je pa še spodbujal ( ja lej vsaj eden lahko podre od direktorja neke firme nebom povedala katere hcer) in na ta nacin so vsi lepo izvedeli in ja moji starsi so seveda mene takoj branili in mi pomagali in atijeva sluzba tudi in vse se je lepo poštimalo ampak to ljubezen do starejsih sarmantnih in lepih in dobro izobraženih moških kar ne izgine
Pač ja med sexom ( ucasih tut z starim tok kot sm jaz si probam predstavljati Tom Cruisa) pac Nevem a je kej narobe z mano
pac moj ati je ful sarmanten in dejansko ma isti karakter in govor kot Tom Cruise in zelo je priljubljen in cenjen v službi in ja pac moja dva idola sta moj ati in Tom Cruise
Pac ja Tom Cruise is fucking awesome
Pac najprej prosim ne hejtat !
Lp!
Princesscruise2000
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Zaljubljena v starejše moške

Uredništvo » 07 Avg 2019 14:31

Odgovor svetovalca
_________________

Drago dekle!

Ne vem, zakaj se bojiš, da bi te »hejtal«. Tvoje pisanje sem pozorno prebral, razmišljal o zadevi, o kateri pišeš, svojem nagnjenju do ( tudi precej) starejših moških, kar te pa v določeni meri bremeni in sprašuješ, ali je kaj narobe s tabo. Za svojo nagnjenost iščeš neke razloge, jo skušaš razložiti, morda celo opravičevati, se pa sprašuješ, ali je to v redu, ali je s tem kaj narobe.

Že večkrat sem odgovarjal na vprašanja deklet o odnosih in razmerjih s starejšimi fanti/moškimi, saj to niso tako redki primeri. Oglejva si odnos pri večji razliki v letih, še posebno ob večji mladosti dekleta, ko je še najstnica. V mladostniških letih se pogosto dogaja, da se dekleta zaljubijo v starejše fante oz. moške. V starejše se zaljubijo predvsem zaradi tistih njihovih lastnosti, ki jih njihovi vrstniki še nimajo – zrelost (nekateri vsaj bolj kot najstniki ☺), izkušenost, samozavest, samoobvladovanje, položaj ipd., vrstniki pa se jim zdijo še otročji. Seveda pa takšna zaljubljenost praviloma nima prihodnosti, saj so potrebe in pričakovanja povsem različna. Starejši fant oz. moški pa lahko zaljubljeno dekle prav grdo izkoristi, tudi s hujšimi posledicami (čustvena zloraba, spolno izkoriščanje, spolna zloraba, nezaželena zgodnja nosečnost idr.).

V najstniških letih dekleta tudi malo „prehitevajo“ fante. To je povsem normalno! Predvsem v času, ko prične puberteta (doba človekovega razvoja med otroštvom in mladostno dobo) buriti hormončke in vplivati na telesno in duševno dozorevanje najstnic in najstnikov, predvsem v duševnem dozorevanju najstnice v povprečju malce prehitevajo svoje vrstnike, kasneje pa jih ti – v adolescenci (doba človekovega razvoja med puberteto in zrelostjo) - seveda dohitijo! V času pubertete so zato večkrat fantje malce bolj „otročji“ v primerjavi s svojimi vrstnicami.

Ob vsem tem pa je pri tebi še dodatni razlog za naklonjenost do starejših moških, sama navajaš v starosti 40+ do 65 let. Obožuješ svojega očeta, nora si nanj, zate je idol. V starejših moških iščeš podobo svojega očeta in če se ti zazdi, da si jo pri nekom našla, temu praviš ljubezen. Prava, zrela ljubezen pa je vsekakor nekaj drugega, kot to.

Oglejva si skrivno razmerje, ki si ga imela dve leti z 20 let starejšim moškim, ti pa si bila še mladoletna. Dejstvo je, da so bile zelo velike razlike v potrebah in pričakovanjih med tabo in tem moškim. Pri njem je zagotovo šlo predvsem za spolnost. S svojim ravnanjem, ko je obelodanil vajino skrivno razmerje, je pokazal, da te je imel le za spolno igračko, ki jo je izrabil in nato odvrgel. Zanimivo pa je, da ti tega nisi uvidela. Še vedno praviš zanj, da je bil noro lep, fajn in božanski, da pa je imel samo eno napako, bil je poročen, kar si žal prepozno izvedela – ko te je pustil.

Lahko si prepričana, da imajo to »napako« praktično vsi starejši moški, ki jih iščeš in si jih želiš. Praviš namreč, da (kljub izkušnji s starejšim moškim) ljubezen do starejših šarmantnih in lepih in dobro izobraženih moških kar ne izgine.

Rekel bi, da gre pri tvoji »ljubezni« do starejših moških bolj za najstniško hrepenenje, iskanje nečesa, kar pa ni vzajemna, zrela ljubezen med partnerjema. Na tvoje najstniško sanjarjenje kaže tudi to, kako si se poimenovala ob svojem pisanju – Cruisova princeska. Tvoje mladostniško odraščanje in dozorevanje še traja.

Brane But, univ. dipl. psiholog
Princesscruise

Re: Zaljubljena v starejše moške

ObjavaNapisal Princesscruise » 08 Avg 2019 22:09

Hvala