Kondicija

Vprašanja na tosemjaz.net.
Liza 123

Kondicija

ObjavaNapisal Liza 123 » 17 Jun 2019 17:32

Zdravo!

Zadnji teden imam zelo slabo vest saj sem se gibala manj kot ponavadi. Bila sem zelo zasedena in prehlajena. Je to zelo slabo ce je bil en teden tak in pa ali v enem tednu lahko izgubis veliko kondicije oz. vzdrzljivosti?
Lp
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kondicija

Uredništvo » 18 Jun 2019 16:56

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena Liza 123!

Nikar se ne obremenjuj, če se kakšen dan ali teden manj gibaš. Včasih nas kakšne neodložljive obveznosti tudi presenetijo.

Kadar se slabo počutimo ali zbolimo, nas telo opozarja, da je nekaj narobe, da smo v čem pretiravali in je čas za počitek. Moramo se malo umiriti, več počivati, poskrbeti za primerno prehrano z več vitamini in minerali, popiti dovolj tekočine in prilagoditi svoje obveznosti trenutnemu počutju. To je idealen čas za kakšen prijeten sprehod v naravi, ki nam bo napolnil baterije.

Tudi, če je v kakšnem obdobju preveč obveznosti in zmanjka časa za gibanje je najpomembneje, da se s tem ne obremenjuješ in si ne očitaš.

Po enem tednu še tudi ne bo velike izgube kondicije, zato, če si že zdrava, lahko normalno nadaljuješ. Večja izguba nastane po več tednih neaktivnosti zlasti, če je razlog bolezen, kjer je bilo potrebno mirovanje.

Lepo bodi.
Špela Sešlar, profesorica športne vzgoje