Stran 1 od 1

ADIJO

Objavljeno: 09 Maj 2019 09:12
Napisal konecje
Hvala za vse odgovore, ki ste mi jih nudili tukaj, ampak zdan res več ne morem. Obupam! Odneham! Danes ko pridem iz šole se bom ubila, če se mi dan ne bo izboljšal. ADIJO!!!

Re: ADIJO

Objavljeno: 10 Maj 2019 08:42
Napisal Uredništvo
Pozdravljena,

iskreno upamo, da boš ostala v stiku z nami.
Razumemo, da si v stiski. Nam lahko napišeš kaj več o svoji situaciji? Lahko tudi preko zasebnega sporočila ali na mail uredništva: [email protected].

Si se že poskusila s kom pogovoriti? Na voljo je TOM Telefon (116 111; 12h-20h vsak dan), Klic v duševni stiski (01 520 99 00; 19h – 7h vsak dan), Zaupni telefon Samarijan (116 123; 24h na dan). Lahko greš v šolsko svetovalno službo, do tvojega zdravnika, potem je tukaj še dežurna zdravniška služba v zdravstvenem domu, če si blizu Ljubljane, pa se lahko oglasiš kar na Psihiatrični kliniki, v Enoti za krizne intervencije na Zaloški.

Tvoje vprašanje smo poslali eni izmed naših svetovalk, psihologinji, ki ti bo odgovorila.

Čakamo še na kakšno tvoje sporočilo, ker bi te radi podprli.

Uredništvo

Re: ADIJO

Objavljeno: 10 Maj 2019 11:39
Napisal Uredništvo
Odgovor svetovalke
________________

Draga Ti,

hvala za tvoje pismo in pogum, da si o tem spregovorila. Čutim, da si res v hudi stiski. Želim si in prosim te, da se oglasiš ko prideš iz šole in napišeš, kakšen je bil tvoj dan. Zanima me, kaj se ti dogaja, katere stvari si imela v mislih, ko si napisala da se morajo izboljšati, predvsem pa te prosim, da napišeš kaj o stvareh, zaradi katerih si v takšni stiski.

Iz tvojega pisma razumem, da si že v preteklosti pisala v našo svetovalnico in občutek sem dobila, da so ti odgovori takrat pomagali. To pomeni, da si uspela najti potrpežljivost, moč, voljo in upanje, da si šla čez izzive, kljub temu, da verjetno ni bilo lahko. Želela bi ti pomagati, da tudi v trenutni stiski odkriješ in začutiš podobno, torej da so težave trenutne (čeprav so lahko zelo hude) in da minejo.

Iz uredništva si že dobila seznam virov pomoči in vzpodbujam te k temu, da se na njih tudi obrneš.
Verjamem in razumem, da situacija včasih lahko izgleda brezizhodno ampak sčasoma se situacija ali naše doživljanje lahko spremeni. Skrbi me zate, draga ti. Prosim te, napiši mi kaj več o sebi, o svojih težavah, tudi o tem, ali si svoja razmišljanja še komu zaupala. Ali imaš okrog sebe kakšno odraslo osebo, s katero bi se lahko pogovorila? Starši, kdo drug iz družine, kakšen učitelj?

Sem tukaj, mislim nate in čakam na tvoj odgovor.

Vse dobro,
dr. Saška Roškar, univ. dipl. psihologinja

Re: ADIJO

Objavljeno: 13 Maj 2019 14:36
Napisal Uredništvo
Odgovor svetovalke
_________________

Draga Ti,

veliko sem razmišljala o tebi, kako ti gre. Kako si preživela vikend in kako se počutiš. Upam, da si dobro. Vesela bom, da če se boš oglasila.

Lep pozdrav,
dr. Saška Roškar, univ. dipl. psihologinja