Ljubosumje

Vprašanja na tosemjaz.net.
Kristin ca

Ljubosumje

ObjavaNapisal Kristin ca » 25 Mar 2019 01:07

Zdravo.
Vem, da fant, ki mi je všeč in s katerim sem se v preteklosti tudi poljubljala je še v času, ko sva se midva poljubljala iskal druge punce. V smislu, da jim je zaupal, kaj se dogaja doma, z njegovim bratom, kaj se njemu dogaja itd. Pa tudi videla sem, da je tisti punci kateri je zaupal ali pa tistim puncam s katerimi se je poljubil lajkal slike na socialnih omrežjih. Mene pa daje ljubosumje ob tem ali bolje rečeno, občutek manjvrednosti. Da se je z mano samo poljubljal, drugim puncam pa je tudi zaupal ... Drugače pa je z mano končal, ker mi je po telefonu rekel, da mu je všeč tista druga punca (dajmo ji ime Ana) čez štiri mesece pa mi je napisal, če bi se midva kaj videla, da bi se poljubljala, pa sem samo ignoriral sporočilo. Daje me v glavnem občutek, da je tista punca zanj več vredna od mene.
Kristin ca

Re: Ljubosumje

ObjavaNapisal Kristin ca » 25 Mar 2019 21:05

Ah, pa še to. Tisti punci (ki ji dajmo ime Ana) se je predstavljal kot samska oseba, ki nima nobene punce, čeprav se je v tistem poobdobju z mano poljubljal.
Takrat, ko ga pa je ona "odkenslala", je pa rekel, da je ona takšna punca, da ji glavo zmede vsak fant, čeprav je punca samska in nima nobenega fanta. Ampak potem še kasneje sem videla, da ji je pisal na zid na facebooku, če bi šla skupaj v slaščičarno, ni mu nič odgovorila, vsaj javno ne, mogoče mu je zasebno kaj napisala, tega ne vem. Tudi kasneje ji je lajkal, kot sem že omenila slike na socialnih omrežjih. Tako, da ne vem, ali do nje še kaj čuti, ali ne? Je ona še vedno superiorna nad mano ali ne, ne vem, kaj si misliti o tem, bo ona vedno njemu več kot jaz in dokler bo ona v zgodbi je ona ta glavna punca zanj? Se zaradi tega sploh upravičeno počutim manjvredno (oz. vsaj zanj manjvredno) ali je to samo moj kompleks trenutne manjvrednosti in slabe samopodobe?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ljubosumje

Uredništvo » 01 Apr 2019 07:17

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena Kristin'ca,

razumem, da se lahko počutiš manjvredno, zmedeno in razočarano ob tem, ko izveš da fant, s katerim si hodila, poljublja druga dekleta, jim izkazuje pozornost in jim zaupa več kot tebi. To so normalni občutki, čustva ob nenormalnem odnosu, kot sta ga imela vidva. Torej to se ne počne v odnosu, kjer se dva spoštujeta, si zaupata in se imata rada. Zato predlagam, da poskusiš ceniti, da je to poglavje za tabo in iščeš stvari, odnose, zaradi katerih si lahko zdaj hvaležna, ne spremljaj lajkov in objav bivšega in uživaj pomlad, ki prihaja. Punca, ki ni obremenjena s preteklo zvezo je tako tudi bolj privlačna in odprta za nove simpatije.

Vse dobro ti želim,
Tjaša Kos Strašek, mag. psihologije
Kristin ca

Re: Ljubosumje

ObjavaNapisal Kristin ca » 11 Jun 2019 13:12

Zdravo, oglašam se ponovno. Pri takšni zvezi kot sva jo midva imela je v bistvu morda koristno, če malo bolj zaupaš vase, si malo bolj siguren vase in da nisi toliko nesiguren sam vase? Da je pri ljubosumju pravzaprav precej to problem, negotovost vase? Ter, da partnerju lahko iskreno poveš, kaj ti je všeč in kaj te moti pri vajinem odnosu in da poslušaš kaj ti partner dejansko želi sporočiti, ne samo kaj ti dobesedno govori? Da se potem morda ljubosumje pojavi v manjši meri, kot pa bi se ali pa se morda sploh ne, kot pa če bi bil zelo negotov vase in si o partnerju krojil neke svoje fantazijske predstave?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ljubosumje

Uredništvo » 13 Jun 2019 13:58

Pozdravljena, Kristin ca,

svetovalka, ki je odgovarjala na tvoje vprašanje je trenutno odsotna, zato boš morala malo počakati na njen odgovor.
Bo šlo?

Sicer lahko tvoje vprašanje preusmerimo drugi svetovalki?

Lep pozdrav iz uredništva.
Kristin ca

Re: Ljubosumje

ObjavaNapisal Kristin ca » 13 Jun 2019 16:00

Mi ni problem počakati, ampak lahko preusmerite k drugi svetovalki.