Posvojitev

Vprašanja na tosemjaz.net.
PuppyCorn

Posvojitev

ObjavaNapisal PuppyCorn » 12 Feb 2019 13:49

3 mesece nazaj nam je poginila mamina psicka. Mami je depresivna se smili sama sebi in nic ne pocne. Tako pa z nocim psom bi imela se s cim za ukvarjat. Lahko bi posvojili novega psa ampak hoce da je puncka zaradi predsodkov ker naj bi bile bolj pridne in se ne potepajo. Hoce da sem jaz lastnica. To je prevec. Prevelika odgovornost. Bojim se da bi se nas 13letni kuza pocutil zapostavljenega. In ves cas mi nabija da bo vsak cas umrl se on. Sploh se ne cutim stare 18 in dovolj odrasle za kaj takega. Rekla je da bi mi pomagala ampak za pasjo solo denarja nocem zapravljati. Cepljenje in sterilizacija ni problem. Problem je ker ne morem imeti zivo bitje na grbi. Eno je skrbeti za nasega psa ki je od tete. Drugo je imeti povsem svojega psa.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Posvojitev

Uredništvo » 13 Feb 2019 08:45

Odgovor svetovalke
_________________

Draga mladenka!

Priznam, da tvojega pisanja ne razumem prav dobro. Tako ne vem, ali z mamo živita skupaj ali ne? Čigav je 13 letni kuža? Tetin ali vaš? Zato bo tudi moj odgovor bolj splošen. Pa greva po vrsti.

1) Tvojo mamo razumem, da žaluje za psičko. Toda vedeti moramo, da je smrt sestavni del življenja in kot takšno naj bi jo tudi sprejeli. Vsaka izguba živega bitja boli in da to prebolimo je potreben čas.

2) Mislim, da si zelo odgovorno dekle, ki ve, kaj pomeni skrbeti za živo bitje, ji biti vsak dan na razpolago itd. Morda bi bilo najbolje, da skušaš pregovoriti mamo, naj ona posvoji psičko in seveda skrbi zanjo, ko bo na to pripravljena. Morda še ni popolnoma prebolela izgube prejšnje. Daj ji čas in potem predlagaj, da si ji pripravljena pomagati pri določenih opravilih v zvezi s psom, da pa se hkrati ne čutiš dovolj pripravljena na to, da bi jo ti posvojila. Skušaj se z njo dogovoriti za neko srednjo pot.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala pri tvojih odločitvah.

Lepo te pozdravljam in želim vse dobro.
mag. Maja Krajnc