Izpuščaji

Vprašanja na tosemjaz.net.
AndreaPaunovic2003
Objave: 4
Pridružen: 30 Jan 2019 08:24

Izpuščaji

ObjavaNapisal AndreaPaunovic2003 » 30 Jan 2019 08:33

Pod roko imam v casih take izpuscaje,ki so kot mehurcki in zelo bolijo kdaj oa tudi srbijo in cez par dni pocijo in iz njih pride kri in gnoj.Take iste izpuscaje dobim tudi na spolovilu preden dobim menstruacijo.Mi lahko poveste kaj bi lahko bilo to,ker me je sram it zdravniku.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Izpuščaji

Uredništvo » 30 Jan 2019 13:11

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

glede na opisano bi lahko šlo za bolezen, imenovano hidradenitis suppurativa. Nikakor se ne rabiš tega sramovat, saj nisi sama kriva za pojav le-te. Nujno moraš obiskati dermatologa, mu pokazati vsa obolela mesta, da se postavi ustrezna diagnoza, predpiše primerno zdravljenje in preveri prisotnost morebitnih pridruženih bolezni. Ta bolezen lahko zelo kvari kvaliteto življenja, zato je zelo pomembno zgodaj poiskati zdravniško pomoč.

Lep dan,

Špela Baglama, dr.med
AndreaPaunovic2003
Objave: 4
Pridružen: 30 Jan 2019 08:24

Re: Izpuščaji

ObjavaNapisal AndreaPaunovic2003 » 30 Jan 2019 21:07

Ajoj :(...ali je to zelo nevarno? Po menstruaciji se ta mehurcek razpoci in kot sem ze rekla iz njega pritece kri in gnoj...potem ko se sprazni ostane ranica ki zelo pece.Poznate mogoce kaksno mazilo za to,pa a je tok nujno da grem zdravniku zelo me je sram polazati tisto med nogami na spolovilu. :(
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Izpuščaji

Uredništvo » 31 Jan 2019 12:20

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

v kolikor gre res za hidradenitis suppurativo si sama ne boš mogla pomagati. Bolezen se lahko tudi slabša skozi čas, prizadeta mesta lahko pričnejo brazgotiniti. Poleg tega so lahko stanju pridružene še druge bolezni. Absolutno svetujem čimprejšnji obisk dermatologa. Razumem, da ti je neprijetno, vendar ni potrebe za to. Pomagali ti bodo zdravniki, ki se s tem ukvarjajo vsak dan.

Lep dan,

Špela Baglama, dr. med