Stran 1 od 1

sanje

Objavljeno: 07 Jan 2019 12:42
Napisal jaka311
Sanjal sem da sem vojak z plastičnim mečom medtem ko imajo vsi drugi vojaki železnega kaj to pomeni

Re: sanje

Objavljeno: 09 Jan 2019 17:34
Napisal Slovenski patriot
Upam da nic ker je to zagotovo potem kaj slabega. Imam pa tudi jaz vprasanje ali sanje kaj pomenijo. Jaz sek v sanjah bil z punco pa upam da to pomeni kar jaz mislim.....

Re: sanje

Objavljeno: 09 Jan 2019 18:50
Napisal Dream_girl
Hi!
Sanjamo ponavadi tisto kar razmisljamo hocemo da se nam zgodi ali da se nam ne zgodi. Vcasih so pa sanje samo plod nase domislije. Sanje imajo lahko mocen pomen ali pa ga sploh nimajo. Vse to je odvisno od posameznika. Mogoce pa pomenijo sibkost drugacnost moc nepostenost prakticno razmislanje. Mogoce ti pravijo da se bori z tistim kar imas pametno kot pa z necem super neumno. Si kaj pomislil o tem? Upam da sem ti kaj pomagala.
Lp.
Dream_girl

Re: sanje

Objavljeno: 14 Jan 2019 10:00
Napisal Uredništvo
Odgovor svetovalca
__________________

Dragi jaka311!

Težko je ugotavljati, kaj bi naj tvoje sanje pomenile. Sanje, ki jih navajaš, so se ti zgodile samo enkrat, poleg tega pa sanje nimajo vedno tudi nekega posebnega pomena. Za natančno in strokovno razlago sanj je treba narediti analizo osebnosti in poznati okoliščine, v katerih je oseba, ki sanja. Brez tega lahko o pomenu sanj le ugibamo. Določene simbole oz. določene sanje je sicer možno pojasniti, vprašanje pa je, katere razlage oz. pomeni sanj in v kolikšni meri veljajo v konkretnem primeru.

Pa si še bolj ali manj za šalo poglejva, kaj bi lahko nakazovale tvoje sanje, o katerih sprašuješ. Poskusiva s psihoanalitično razlago. Meč je lahko falični simbol, simbol penisa v erekciji. Takšne tvoje sanje lahko nakazujejo, da je pri tebi prisoten (zavesten ali podzavesten) strah glede kvalitete tvojega penisa v primerjavi z drugimi. Vsi drugi imajo trde »železne meče«, tvoj pa je mehak »plastičen meč«.

Brane But, univ. dipl. psiholog

Re: sanje

Objavljeno: 14 Jan 2019 10:11
Napisal Uredništvo
Odgovor svetovalca
___________________

Dragi slovenski patriot!

Tudi ti sprašuješ, ali sanje kaj pomenijo, in sicer, da si bil v sanjah s punco, pri čemer upaš, da sanje pomenijo to, kar si pri tem misliš. Da, dragi fant, tvoje sanje kažejo na tvojo veliko željo, da bi bil s punco in zagotovo se ti bo to slej kot prej tudi zgodilo! ☺

Eden od možnih vzrokov vsebine naših sanj je namreč v tem, da človek pogosto sanja o tem, kar si (zavestno ali podzavestno) želi, da bi se zgodilo, lahko pa sanja tudi o tem, česar si (zavestno ali podzavestno) ne želi, da bi se zgodilo, nadalje o tem, o čemer večkrat razmišlja, kar ga tako ali drugače (zavestno ali podzavestno) bega ipd.

Brane But, univ. dipl. psiholog

Re: sanje

Objavljeno: 14 Jan 2019 14:21
Napisal Slovenski patriot
Gospod Brane But.
Hvala vam da ste si uzeli cas da ste mi odgovorili