Stran 1 od 1

Groznje

Objavljeno: 06 Jan 2019 19:08
Napisal Ona_najslabsa
Sem punca stara 14 let že nekaj let trpim zaradi družine pred dvema tednama se je zgodilo nekaj hudega kar skrivamo pred usemi zaupala sem svojemu frendu ki je našel v vsem tem samo srečo saj me zaj izsiljuje da če nebom mela z njim spolnega odnosa in da zanosim bo izdau kar bi uničilo 3 življenja in razdrlo 1 družino zato nevem kaj naj nardim.... 😭

Re: Groznje

Objavljeno: 08 Jan 2019 01:04
Napisal Oseba21
Pozdravljena!

Če te res hoče izkoristiti moraš to nekomu, ki mu zaupaš, po možnosti odrasli osebi, da temu fantu pove kar mu gre. Če ne pa socialni delavki, razredničarki, ali kateri drugi uradni osebi, ki bodo znali ukrepati.

Vse dobro!

Re: Groznje

Objavljeno: 08 Jan 2019 14:04
Napisal Uredništvo
Odgovor svetovalke
_________________

Razumem, drago dekle, da si v hudi stiski. Nikakor se ne pusti izsiljevati fantu, ki si mu zaupala, žal. Naj posebej poudarim, da ti nisi in ne moreš biti kriva za vse tisto hudo, kar se je zgodilo v tvoji družini, ne glede na to, ali gre za nesrečo, bolezen ali neprijeten dogodek. Kot razumem, že sicer trpiš zaradi neurejenih odnosov v družini.

Svetujem ti, da pokličeš na zaupen, anonimen in brezplačen TOM telefon za otroke in mladostnike v stiski, št. 116 111 . Vsak dan med 12. in 22. uro odgovarjajo usposobljeni strokovnjaki, ki jim res lahko iskreno zaupaš vse, kar te bremeni. Tudi svoje ime in vse ostalo zaupaj, ko boš čutila, da lahko. Vsekakor moraš zase poiskati pomoč odrasle strokovnem osebe. Pomoč najbolj potrebuješ ti, takoj in zdaj.

Pokliči. In še piši, prosim.

Žarka Brišar Slana, univ. dipl. psihologinja