Stran 1 od 1

Preglasno poslušanje glasbe

Objavljeno: 27 Dec 2018 11:20
Napisal Chacha
Pozdravljeni!
Imam problem s preglasnim poslušanjem muzik na telefonu preko slušalk. Zelo mi je vsec ko je muzika glasna in ceprav vem da to skodi mojemu sluhu si nemorem pomagati. Obozujem muziko in preprosto si nemorem pomagati ko pride do refrena in dam glasnost najvišje ter uživam. Zdaj ze vsako muziko od zacetka do konca poslusam na najvisji glasnosti. In ceprav se mi pijavi obvestilo na telefonu da preglasno poslusanje lahko privede do trajne poskodbe sluha se takrat na to požvižgam. Prosim pomagajte kako naj resim to ker nocem pri 16 biti gluha. Lepe praznike želim!

Re: Preglasno poslušanje glasbe

Objavljeno: 27 Dec 2018 22:25
Napisal Miljen Vidaković
Odgovor svetovalca
________________

Pozdravljena!

Preden začnem- telefon je tovarniško nastavljen, da sporoči, če daš preveč na glas, toda kakšna jakost zvoka pride ven pa je odvisno tudi od slušalk. Daj na glas in daj 2 osebam poslušat, ki ponavadi ne poslušajo glasbe na tak način in naj ti povedo koliko je na glas.

Seveda si lahko pomagaš in tudi sposobna si veliko veliko več kakor sama sedaj misliš! Ti samo nimaš pravega razloga, da bi stišala glasbo. Saj poslušaš na glas pa še vedno dobro slišiš, a je tako? Torej, zakaj bi sama sebe matrala, mar ne?
Zato, ker se splača. Samo to mi boš morala verjeti na besedo.

Lahko ti malo približam tvoje bodoče težave, če nič ne spremeniš: https://www.youtube.com/watch?v=82Eo9ZfjXbI https://www.youtube.com/watch?v=4T9XMMm5sk0

Nekateri napotki za varovanje sluha: Če že moraš (kar ni res da moraš, ampak pustimo zdaj to..) poslušati preko slušalk zelo naglas, potem to počni malo časa. Čim manj tem bolje.
Naslednja stvar- kupi si bolj kvalitetne slušalke - take, da ti bodo dale enako dobro doživljanje glasbe, vendar ob nekoliko manjši glasnosti. Še nekaj- kupi si spodobne ali dobre zvočnike in glasbo poslušaj doma, na takšen način.

Seveda pa je ves moj trud nepomemben. Pomembna si ti, le ti lahko spremeniš svojo prihodnost. Jaz se lahko razpišem še pa še, vendar če ti potem nekaj ne spremeniš....

Upam, da boš premagala samo sebe, vsaj včasih :)

Lep pozdrav,

Re: Preglasno poslušanje glasbe

Objavljeno: 27 Dec 2018 22:51
Napisal Mim22
Živjo,
kupi si tavelike slušalke. Mislim da se jim reče v angleščini headphones. So veliko bolj prijazne za ušesa kot pa tiste majhne.