Nevem

Vprašanja na tosemjaz.net.
Depression

Nevem

ObjavaNapisal Depression » 10 Okt 2018 23:35

Zivjo! Stara sem 17 let in nevem kaj se dogaja z mano. V preteklosti sem dozivela kar nekaj ne usecnih dogodkov, katere posledice me spremljaio se zdaj. Tolazbo sem poiskala v rezanju. Zelo tesko mi je najti motivacijo sploh za solo ali katerkoli drugi stvar. Imam dneve ko gledam v zrak nevem kaj bi sama s sabo. Nisem sposobna niti do kuhinje. Razpolozenje mi niha. Nemorem se zbrati in motivirati. Vcasih se mi je resnicno tesko nasmehniti. Ali je to depresija? P.s obcutki so nenormalno grozni :(
Jan27
Objave: 1
Pridružen: 11 Okt 2018 15:01

Re: Nevem

ObjavaNapisal Jan27 » 11 Okt 2018 15:08

Nehaj toliko razmisljati o teh obcutkih,probaj se sprostit,malo it ven z prijatelji da pozabis. Ker bolj ko se bos poglabljala v to,slabse bo zate.
Kruh123

Re: Nevem

ObjavaNapisal Kruh123 » 11 Okt 2018 23:10

Nebom cist nic na lepo povedou. Definitivno je to gotovo depresija. Prvo kot prvo bi svetoval da takoj prenehas z rezanjem, ker se lahko resno poskodujes. Pa sej to ze sama ves samo ce bos s tem nadaljevala lahko seveda umres zaradi izgube krvi, infekcije ipd.
Sam sem bil/sem v podobni situaciji... Namesto rezanja pa sem se znasal nad mojimi nohti na prstih ma rokah in nogah(trganje, grizenje do krvi).. Uglaunem sam da je bla bolecina pa je blo dobr. Ampak take navade se morjo cist takoj prenehat.
ZEJ POLEG PRENEHANJA REZANJA, kje sploh zacet?
1. Sprjaznt se je treba da mas depresijo
2. Ce mas kogarkol ka mu loh zaupas(bodi zelo previdna) mu to povej pa skupi poista se mal bolj ko kretno pomoc kokr pa na spletu
3. TOLE tretje pa folk najveckrat slis-> in to je to da MAS VSE V SVOJI GLAVI. Mores pa vedt da tut ce je samo v tvoji glavi da se je tega zlo tezko znebit, in tut ka ze misls da si nehal mistl u temu, podzavestno sekr razmislas u doloceni stvari(kok si ncvredn, brezvezn, ko te drugi nemarajo ipd.) ampak tukej ce nisi sam zmozen se temu upreti mores poiskat nujno pomoc.
Hvalezna

Re: Nevem

ObjavaNapisal Hvalezna » 14 Okt 2018 20:54

Najlepsa hvala za odgovora.
Zelela bi samo dodati, da je tu problem se sprijazniti s tem. Osebno me je kar malo pretreslo, ko si napisal da je gotovo depresija. Zdaj razmisljam, da mogoce ni in podobno. S prijateljico se pogovarjava o tem in ji zaupam vse. Me je pa zelo sram poiskati pomoc, ker se bojim da bi me imeli za "zmesano"