Strl mi je srce

Vprašanja na tosemjaz.net.
Mislim le na njega

Strl mi je srce

ObjavaNapisal Mislim le na njega » 08 Okt 2018 05:30

Pozdravljeni, dobesedno tak jokam zdaj da bolj nemorem, jtapljam se v dolzah, še v šolo bom šla razjokana ceo noč sem jokala.. Tega fanta poznam od februara in sem se tako močno zaljubila v njega, on pa v mene.bila sma pred pol leta skupaj 1 mesec potem sem ga pa pustila ker nisem vec isto cutila in avgusta sva zacela spet hodit skupaj, imava ful lepe spomine in te njegove besede ki mi jih je on rekel in ko sem šla najine stare pogovore brat, sem se utapljala v solzah nemorem verjet kaki prasec je.Skoraj sma bila že skupaj, ampak sem jaz ful ljubusumna na njegovo sošolko ko je ona v njega pa mi je rekel da je tudi ona njemu všeč samo da sem jaz bolj.In en dan sva prišla na neko tamo da bi naj on bluzil z neko Ano pol pa mi je rekel da jo je najzadnje videl pred tremi leti.. Pa ni mogel punce imeti pri 10ih letih ce sva oba letnik 2004,in me je naredil broken in pol je on meni od jeze rekel kurva in me je užalil in mi je prijateljica rekla naj ga vsepovsod blokiram in sem ga in mi je pisal na discord kak pačka sem da sem ga blokirala zdaj ga pa ne upam odblokirat, pa sem ga vsepovsod dodala nazaj da nebom izpadla ven pi*** in se tri dni nisva slišala, in po treh dnevih sem jaz kolegico prosila, da bi mu ona napisala, naj se mi opraviči in se mi je, pa mi je napisal:'opravicil sem se ti zato ker je x tako rekla' pa sem bila jezna da je to napisal še graven opravičila ampak sem vseeno oprostila ampak ona je njemu pisala kak sem jaz njega skos omenjala pa itd.. In on zdaj misli da lahko z mano dela kaj hoče. In ko mi je to napisal kaj sem zgoraj napisala, je še zraven napisal 'ly' takoj naslednji dan pa spet 'hi lubi' to sma si vedno pisala ko sma bla zaljubljena in sma danes šla call prek messengerja in mi je povedal da so v petek imeli izlet in da je tam poznal od te njegove sosolke ko je v njega nujno prijateljico in mi je rekel da njo ljubi.in potem je on mene vpra#al koga pa jaz ljubim in sem mu rekla da itak da njega in je rekel'fajn' na neki nacin mi je blo žal ker me je zelo ponižal in celo noč nisem mogla spati dvakrat sem se zbudila in tako jokala da sem se utapljala v solzah jaz sem se res navadila na njega bolj kot kdajkoli prej kako mi je lahko to naredil? Zakaj sem jaz vedno mogla tako trpeti v vsaki zvezi noben me ni spoštoval, in zakaj mi je pol pisal 'hi lubi' pa 'ly' na koncu je on izpadel ko neki kurbir prokleti p***** eden zaradi njega se niti učiti nebom mogla pogrešam te njegove besede pa ko mi je fucking rekel DA GA NIKOLI NEBOM IZGUBILA DA BO ON VEDNO IMEL RAD SAMO MENE IN BO VEDNO LJUBIL SAMO MENE IN NOBENE DRUGE prokleti p***** eden kak mi lahko to naredi zakaj!! Kaj naj naredim prosim pomagajte mi lepo vas prosim jaz imam tega trpljenja dovolj!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Strl mi je srce

Uredništvo » 10 Okt 2018 20:08

Odgovor svetovalke
____________________

Pozdravljena, "Mislim le na njega",

vesela sem, da si se oglasila in se s svojo stisko ter žalostjo obrnila name. Najprej bi rada preverila, če sem tvojo zgodbo prav razumela: močno si zaljubljena v fanta, ki ga že kar nekaj časa poznaš in s katerim si bila kratek čas tudi v zvezi, ki se je na tvojo pobudo končala in kasneje ponovno pričela. Zdaj pa si žalostna, ker te je na nek način užalil, prizadel s svojim vedenjem in sprašuješ se, kako je lahko takšen do tebe in kako boš vse to lahko prestala.

Lahko razumem tvojo stisko in žalost, ki jo zadnje čase doživljaš v odnosu s tem fantom, ki ga omenjaš. Spominjaš se vseh lepih skupnih trenutkov, obujaš spomine z branjem vajinih pogovorov na družabnih omrežjih in se sprašuješ, zakaj je takšen do tebe. Še posebno te njegovo ravnanje boli, ker si, kot si sama zapisala, precej ljubosumna in verjamem, da se zavedaš, da je tudi ljubosumje bilo krivo za fantovo ravnanje, saj tudi njemu najverjetneje ni bilo vseeno, če si bila neupravičeno ljubosumna in povzročala prepir v vajinem odnosu. Kot si zapisala, ti je potrdil, da si mu bolj všeč kot dekle, ki mu je bilo simpatično.

Veš, temelj zveze in odnosa med dvema je zaupanje - vrednota, brez katere pravo in trdno razmerje ne more uspevati in nima prihodnosti. Partnerja si morata zaupati, verjeti drug v drugega, v njegova dejanja in besede, kar pomeni, da ne smeta dvomiti drug v drugega, saj to pripelje do prepira in nerazumevanja v odnosu. Najverjetneje je bilo, kot lahko sklepam na podlagi zapisanega, bilo pri tebi prisotno nekaj nezaupanja in posledično tudi ljubosumja, kar je takrat tvojega fanta prizadelo in ga privedlo do tega, da te je blokiral na socialnih omrežjih in izrekel določene žaljivke. To nikakor ni opravičilo za izrekanje žaljivk, saj je žaljenje nesprejemljivo v vsakem primeru. Obrnila si se na svojo prijateljico in jo prosila, da z njim stopi v kontakt namesto tebe, kar pa se ni izkazalo za najboljšo odločitev. Vedi, da je zelo pomembno, da konflikte rešujemo osebno, kar pomeni, da se sami pogovorimo z osebo, s katero imamo konfliktno situacijo in v to ne vpletamo drugih. Res je, velikokrat se je o določenih temah in težavah težko pogovoriti, vendar je iskrenost in neposrednost zelo pomembna in spoštovanja vredna.

Zato je pomembno, da se s tem fantom iskreno pogovoriš, ga vprašaš, kakšna so njegova čustva do tebe, mu zaupaš svoja in predvsem spoštuješ njegove besede in jim verjameš. Verjamem, da ga imaš iskreno rada in bi si želela še naprej biti v zvezi z njim, a vedeti moraš, da se ljudje včasih prenaglimo, brez premisleka in šele kasneje ugotovimo, da so naša prava čustva drugačna, kot smo mislili, zato včasih po nekaj mesecev zveze ugotovimo, da si želimo nekaj drugega in da nismo tako srečni, kot smo mislili, da bomo. Tudi to moramo spoštovati, čeprav je zelo težko in boleče za nas, da nam ljubljena oseba čez čas ne vrača več čustev. Lahko razumem, da ga pogrešaš, se sprašuješ, zakaj ti je izpovedoval čustva, če pa se sedaj tako vede in zakaj se mora to dogajati prav tebi.

Čeprav je težko, skušaj razmišljati o tem, da se vse zgodi z določenim namenom in da nam včasih določene osebe niso namenjene ali usojene. Vem, da zdaj težko razmišljaš o tem, a vendar obstaja še veliko super fantov in prav gotovo med njimi nekdo, ki te bo cenil, sprejel takšno, kot si in ti iskreno vračal čustva. Le spoznala ga nisi in včasih je prav, da doživimo kakšno neuslišano ljubezen, da potem vemo, česa si ne želimo več in kaj je tisto, kar je pomembno za nas. Ko boš spoznala takšno osebo, sem prepričana, da si boš sama pri sebi rekla: zakaj sem bila takrat tako žalostna, ko pa si ta fant ni zaslužil mojih solz. V tem trenutku, ko pa se ti zdi, da se utapljaš v žalosti in solzah, pa bi bilo dobro, da se pogovoriš s kakšno prijateljico, ji zaupaš svojo stisko, greš na kakšen sprehod, se morda začneš ukvarjati s kakšnih hobijem ali športom, da preusmeriš svoje misli in se malo zamotiš. Verjamem, da je v danem trenutku to težko, a vendar je vredno poskusiti in prepričana sem, da ti bo uspelo najti v tvojem življenju žarke sonca, za katere sedaj misliš, da so se ti popolnoma skrili.

Želim ti vse dobro in verjamem vate,
Anja Knez, dipl. psihologinja (un)
Hvala vam

Re: Strl mi je srce

ObjavaNapisal Hvala vam » 11 Okt 2018 18:14

Najlepša hvala, da ste si vzeli čas zame, dobila sem celo solzne oči, zelo vas cenim in se vam še 100 zahvaljujem hvala vam❤️
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Strl mi je srce

Uredništvo » 13 Okt 2018 20:00

Odgovor svetovalke
_________________

Draga "Mislim le na njega",

vesela sem, da sem se ti z odgovorom lahko približala in da sem ti na ta način lahko pomagala. Zato smo vsi svetovalci tukaj in zelo smo veseli vaše povratne informacije.

Verjamem, da ti bo uspelo, če pa boš še kdaj v stiski, pa se brez pomisleka obrni na nas. Z veseljem ti bomo odgovorili po najboljših močeh.

Vse dobro ti želim,
Anja Knez, dipl. psihologinja (un)