britje

Vprašanja na tosemjaz.net.
livepower
Objave: 6
Pridružen: 30 Sep 2018 20:07

britje

ObjavaNapisal livepower » 03 Okt 2018 21:18

No... Vse moje sošolke se brijejo po nogah samo jaz ne. Kmalu bomo sli plavat in sem zelo kosmata po nogah. Vsi mi priporocajo da naj pustim dlake rast ker ko se enkrat začneš brit ratajo bolj debele in hitreje rastejo. Nočem zgledat kot pošast. Obleč moram kopalke in se bojim de me ne bodo čudno gledali. Naj pustim dlake rasti ali si jih obrijem? Na kakšen način priporočate? Britje, voskanje ali kaj drugega? Koliko dni prej se morem pobrit da bodo rdeči izpuščaji izginili?
Onn

Re: britje

ObjavaNapisal Onn » 04 Okt 2018 16:08

dej obri se to je grdo da se zenska ne brije
livepower
Objave: 6
Pridružen: 30 Sep 2018 20:07

Re: britje

ObjavaNapisal livepower » 04 Okt 2018 21:21

Prosim za odgovor v cim krajsem casu
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: britje

Uredništvo » 05 Okt 2018 07:28

Pozdravljena,
na tvoje vprašanje bo svetovalka kmalu odgovorila.
Prosimo te le še za malo potrpljenja.
Lep pozdrav iz uredništva.
definitivezzz

Re: britje

ObjavaNapisal definitivezzz » 05 Okt 2018 19:51

nevem sicer kok si stara ampak gelde na to da se sosolke brijejo se daj tudi ti ker pri nas se ene ne in so tarca opravljanja
Mmj

Re: britje

ObjavaNapisal Mmj » 07 Okt 2018 08:21

Živjo.
Priporočam ti, da poveš mami in naj te pelje na depilacijo sicer bo bolelo, ampak če se boš začela briti bo tako kot si rekla debelejše in močnejše dlake prav tako pa vedno temnejše in vedno več jih bo.
Lp
Lelele

Re: britje

ObjavaNapisal Lelele » 08 Okt 2018 17:33

ja poznam tisti občutek.enkrat smo šli na izlet in je blo ful vroče in se js nism obrila,ker se mi je zdelo nepotrebno.in pol so se mi vsi smejali.in učitlce so ves čas buljile v moje noge.od takrat več ne nosim kratkih hlač
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: britje

Uredništvo » 09 Okt 2018 11:49

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena!

Britje nog dandanes spada k osnovnim negovalnim postopkom pri dekletih in ženskah. Ne predstavlja nič spornega. Če bi se rada brila, potem kar kupi kvalitetno britvico in peno za britje in se tega loti. Glede tega ti lahko svetujejo tudi v kakšni drogeriji ali pa povprašaj prijateljice/sošolke. Dlake bodo potem nekoliko ostrejše na otip, ne bodo pa debelejše.
Za začetek ti priporočam britje, ker je najbolj enostavno in najmanj boleče. Kasneje se lahko odločiš tudi za druge postopke, ki imajo nekoliko dolgotrajnejši učinek.
Dlačice si obrij zvečer pred spanjem, da se lahko koža čez noč pomiri.

Lep pozdrav,
Sanja Vulović, dr.med.
Vesnica156

Re: britje

ObjavaNapisal Vesnica156 » 10 Okt 2018 20:52

Pozdravljena,

jaz osebno svetujem, da se o tem odkrito pogovoris s starsi. Izbiras lahko med britjem, depilacijsko kremo ali depilacijo z voskom. Izbira je tvoja. Pri britju bodo dlake postale bolj trde in bos mogla to izvajati veckrat. Depilacija z voskom sicer (MALO) boli ima pa daljsi rezultat, dlake pa se redcijo in postanejo manj vidne. Jaz osebno priporocam obisk kozmeticarke (vsaj 2 prej zaradi morebitne reakcije).
Koncna odlocitev je seveda tvoja.
Srecno!