Nadlegovanje

Vprašanja na tosemjaz.net.
Gsjajak

Nadlegovanje

ObjavaNapisal Gsjajak » 19 Avg 2018 14:00

Živijo !Ko sem bila stara približno 13 let me je na facebooku dodal nek mlad fant no in mi je kmalu začel težiti za gole slike mislim ,da sem mu poslala dve svoji sliki ne spomnem se veliko.No kasnej pa je hotel mojo telefonsko in sem mu jo dala po glasu je zvenel mlajsi no in smo se uredu razumeli no ko pa me je začel klicati po kameri sem ugotovila ,da je to že odrasel moški star približno 30 let no in on se je zacel parkrat pred kamero samozadovoljevati no skos mi je potem tezil za slike ampak mu jih nisem hotela posiljat sem iz interneta delila slike ali pa sem rekla ne pac sedaj sem sicer polnoletna a si tega ne upam nobenemu povedat ugotovila pa sem ,da nadleguje tudi druge mlajše punce.Pa tudi ko sma se dopisvala me je spraseval kakšne imam hlačke gori in da bi fukal in da bi bla njegova punca pac tudi druge nadleguje.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Nadlegovanje

Uredništvo » 20 Avg 2018 11:23

Pozdravljena Gsjajak,

hvala za tvoj opis. Prosili bi te, da nam napišeš kaj konkretno bi te zanimalo oziroma kaj bi želela vprašati naše strokovnjake? Tako ti bomo lahko bolj zanesljivo in natančno odgovorili.

Lep pozdrav iz uredništva.
Misssssssiiiiikkkaa

Re: Nadlegovanje

ObjavaNapisal Misssssssiiiiikkkaa » 20 Avg 2018 11:47

Zanima me kaj storiti v takšnem primeru glede na to ,da nadleguje tudi mlajše punce in dodaja use moje frendice ...
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Nadlegovanje

Uredništvo » 20 Avg 2018 13:40

Odgovor svetovalke
___________________

Lepo pozdravljena.

Menim, da gre za obliko spolne zlorabe in da bi ga bilo potrebno prijaviti. Verjamem, da ti je ob tej misli zelo težko in se ne želiš izpostaviti, kar popolnoma razumem, a le s prijavo lahko (vsaj začasno) ustaviš njegovo početje. Na tvojem mestu si z njim ne bi več dopisovala, sploh pa ne bi prižigala kamere in ga opazovala pri zelo neprimernem početju. Četudi si polnoletna, je to, kar on počne, zelo narobe. Če se odločiš, da ga ne boš prijavila, potem mu lahko morda napišeš, da naj neha, saj boš sicer morala o njegovem početju obvestiti policijo. Tako boš morda zaščitila druge mladoletnice, saj bo morda nehal z zalezovanjem le-teh. Prav tako lahko druge opozoriš za kaj se gre in jim poveš, kaj se zares dogaja. Ni ti treba povedati, da si mu poslala slike, a bi bilo dobro, da jih opozoriš na morebitno spolno zlorabo. Spolna zloraba namreč ni le posilstvo, ampak tudi zloraba in neprimerna uporaba fotografij, njegovo samozadovoljevanje pred mladimi puncami, ki jim to ni všeč, uporaba neprimernih seksualnih besed ('fukal bi'), sploh če oseba v to ni privolila.

Zavedaj se, da nisi ti odgovorna za njegovo početje, ne glede na to, da si bila speljana v pošiljanje fotografij. Nisi mogla vedeti, kaj (kdo) je zares v ozadju, ti pa v prihodnje svetujem, da bodi zelo previdna, saj je danes žal na spletu veliko ljudi, ki zlorabljajo mladostnike in bi sami potrebovali svetovanje ali pa kakšno drugo intervencijo, kot je npr. prijava za to ustreznim pravnim organom.

Kot zgoraj omenjeno predlagam prijavo, ali pa vsaj opozorilo drugim, da ne bodo tudi same postale žrtve te zlorabe. Lahko se namreč zgodi, da bo kakšno dekle šlo korak naprej in se dobilo z njim, on pa jo bo tudi fizično izkoristil.

Želim ti veliko poguma, pa srečno!
Marjetka Gojkošek, mag. psihologije
fendtvario811

Re: Nadlegovanje

ObjavaNapisal fendtvario811 » 20 Avg 2018 16:24

prijavi ga na policijo

Tilen Varnostnik-Telesni Stražar