Dejavnosti

Vprašanja na tosemjaz.net.
Urška20000

Dejavnosti

ObjavaNapisal Urška20000 » 12 Avg 2018 09:15

Pozdravljeni mene zanima če bom od tega shujšala če bom v šoli imela športno vzgojo popoldne pa še tek fitnes kolesarjenje in jahanje konj te dejavnosti bodo trajale 8 ur a mislite da bi shujšala in koliko na teden
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Dejavnosti

Uredništvo » 14 Avg 2018 15:35

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

če te prav razumem, boš imela še 8 ur dodatnih ur športnih aktivnosti na teden, kar je zelo koristno za tvoj razvoj (verjetno ne boš vsega, kar si naštela počela vsako popoldne).

Nekoliko se bo zmanjšalo maščevje, predvsem pa se bo povečala mišična masa in mišični tonus, posledica pa bo lepša postava. Ne vem pa, če boš zaradi tega izgubila na teži. To je odvisno tudi od prehrane. Aktivni športniki trenirajo več ur vsak dan, pa ne izgubljajo na teži. Odvisno je od tvojega stanja prehranjenosti. Če si normalno prehranjena, bo tako ostalo tudi vnaprej. Če pa je tvoja teža previsoka, moraš spremeniti prehrano. Vsekakor pa je gibanje zelo koristno.

Vse dobro ti želim.
Lucija Gobov, dr.med.,
specialistka pediatrije
Urška20000

Re: Dejavnosti

ObjavaNapisal Urška20000 » 16 Avg 2018 16:24

Pozdravljeni seveda bom imela vsak dan popoldne te dejavnosti po 8 ur dnevno nazadnje ko semse vagala sem tehtala 47 kg a mislite da bi kaj shujšala ker imam maščobo okoli trebuha odločila sem se da bom jedla vegetarijansko hrano in zmanjšala vnos zaužitih kalorij a mislite da bi shujšala ker si želim da maščoba okoli trebuha izgine
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Dejavnosti

Uredništvo » 20 Avg 2018 10:58

Odgovor svetovalke
_____________________

Pozdravljena še enkrat,

Da bi vsak dan po šoli imela še osem ur športnih aktivnosti, je nerealno. Za šolo in pot v šolo rabiš verjetno šest ur, pojesti je treba vsaj tri obroke dnevno v miru - ne v naglici nekje med potjo od ene dejavnosti do druge. Uro ali dve boš potrebovala za domače naloge in učenje. Kdaj boš pa spala?

Če bi vsak dan počela vse, kar si napisala, ne bi shujšala ampak obnemogla, tako fizično kot psihično. Potrebe tvojega telesa po hranilih bi se zelo povečale, ti pa nameravaš omejiti vnos ob tem, da že zdaj nimaš nobenega grama odvečnih maščob.

Če želiš biti lepa, moraš sijati od zdravja in dobrega počutja, ne pa se vleči od utrujenosti. Dve uri fizičnih aktivnosti dnevno in zdrava raznovrstna prehrana bi bilo optimalno za tvoje počutje. O hujšanju ti ni treba niti razmišljati. Vsak dan delaj trebušnjake in kmalu boš imela raven trebuh.

Lep pozdrav.
Lucija Gobov, dr.med.,
specialistka pediatrije
Urška20000

Re: Dejavnosti

ObjavaNapisal Urška20000 » 21 Avg 2018 08:49

Pozdravljeni spat bi hodila najverjetneje okoli polnoči kako mislite da nimam niti grama maščob enkrat lani sem tudi omejila vnos kalorij pa sem shujšala za veliko kg zakaj pa imam potem tak trebuh da mislim da imam maščobe mogoče je samo napihnjenost ne vem te dejavnosti bom imela zato ker bom bivala v dijaškem domu te dejavnosti se začnejo ob 14:00 do 16:00 potem je učna ura od 16:05 do 17:15 od 17:20 pa do 21:00 so pa spet dejavnosti tam hodiš spat okoli 22 ure
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Dejavnosti

Uredništvo » 07 Sep 2018 10:35

Odgovor svetovalke
_________________

Draga Urška,

Zakaj si boš spanje privoščila šele opolnoči, če bodo vsi drugi hodili spat ob 22h? Mladostniki naj bi spali vsaj 8-9 ur. Spanje je zelo pomembno, med spanjem se utrdijo informacije, ki so jih možgani prejeli preko dneva. Dovolj spanja pripomore k boljši koncentraciji, pozornosti. Vse to izboljša učni uspeh, izboljša samopodobo in zadovoljstvo z življenjem.

Če natančno prebereš moj zadnji odgovor, ne boš nikjer našla trditve, da nimaš grama maščobe. Bistvena je besedica odvečne. Nihče ne more živeti povsem brez maščobe. Čeprav nisi navedla višine, mislim, da je tvoja teža povsem primerna in prav nič se ti ni treba ukvarjati s hujšanjem. Ukvarjaj se z dejavnostmi, ki so ti v veselje in uživaj življenje. Če pa misliš, da je tvoj trebuh res napihnjen in imaš kakšne težave s prebavo, se oglasi pri svojem zdravniku.

Lep pozdrav,
Lucija Gobov, dr.med,
specialistka pediatrije