Kondom

Vprašanja na tosemjaz.net.
Gromstrela

Re: Kondom

ObjavaNapisal Gromstrela » 07 Okt 2019 12:06

Zakaj vas to zanima?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kondom

Uredništvo » 07 Okt 2019 22:57

Odgovor svetovalca
________________

Rad bi te bolje spoznal in posledično bolje razumel. Mar nisi to želel?

Lep pozdrav,
Miljen Vidaković, dr.med.,
specialist družinske medicine
Gromstrela

Re: Kondom

ObjavaNapisal Gromstrela » 08 Okt 2019 22:26

Še vedno ne vem, zakaj je to važno, kaj bi s tem podatkom radi naredili? O tem načeloma ne govorim, ker ne glede na to kakšen je odgovor, te bodo ljudje vedno obsojali. Kar vam želim dopovedati je, da koliko 13. letnikov je statistično gledano že sexalo, ne veliko. Če ti tvoja punca, ki je stara 13. let reče, da bi rada sexala a tabo bi statistično gledano najverjetneje bilo to zanjo prvič v življenju. In zato najverjetneje proti boleznim zaščite ne rabiš. Strokovnjaki pravijo, da uporaba kondoma nima veze z zaupanjem, ampak očitno ima veliko vezo, ker če nekoga poznaš in mu zaupaš, potem pač kondoma zaradi bolezni ne potrebuješ. Za informacijo, če bi te že slučajno punca okužila to pomeni, da je tudi ona okužena in potrebuje zdravljenje, torej ni na nič boljšem od tebe. bolezni so lahko zelo hude, vemo to, ampak včasih je zavrnitev tudi zelo huda in človeka čisto psihično sesuje verjemite, da si človek tega ne želi, kaj imate vi drugačno mnenje?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kondom

Uredništvo » 10 Okt 2019 11:02

Odgovor svetovalca
_________________

No, mislim da si si lahko prebral dovolj razlogov, kdaj in zakaj je smiselno uporabljati kondom. In če boš pobrskal po verodostojnih virih boš našel še razlogov. Tako da se moja malenkost iz te debate umika. :)

Drugače pa ti toplo priporočam, da si najdeš preko študentskega servisa delo, kjer boš delal v prodaji in dobil veliko zavrnitev. Ob dobivanju zavrnitev rasteš kot oseba in dobiš hrbtenico. Zavrnitve so del življenja, tako pač je. Ne obstaja ena oseba na tem planetu, kolikor jaz vem, ki bi se zelo bala zavrnitev, bila zaradi tega ohromljena in istočasno imela zadovoljujoče življenje.

Lepo te pozdravljam,
Miljen Vidaković, dr.med.,
specialist družinske medicine