Gej Prijateljstva, Zveze...

Vprašanja na tosemjaz.net.
sam17

Gej Prijateljstva, Zveze...

ObjavaNapisal sam17 » 05 Avg 2018 08:50

Sem Gej že enih 6-7let in ker občasno spremljam ta forum in nisem opazil kaj podobnega:
Zanima me kje ali če obstaja kakšna stran kjer bi lahko spoznal fante, prijatelje ki so (istospolno usmerjeni/oz. bi), mojih let od 16-18 ker še v živo nikoli nisem srečal fanta da bi zraven vedel da je gej in tudi na netu ne najdem kaj veliko, počutim se kot da sem sam. Včasih si prav želim prijatelja s katerim bi se lahko pogovarjal o vsem ne da bi moral pazit kaj bom rekel, fanta še v teh letih nisem objel in ne vem kak je občutek zato hrepenim po teh stvareh, pri hetero frendih pa ne vem kako bi kdo reagiral.Me pa fantje privlačijo čustveno in telesno(oz.spolno).
gg14

Re: Gej Prijateljstva, Zveze...

ObjavaNapisal gg14 » 12 Avg 2018 21:51

mene zanima enako sicer sem star 14 let, kar mlad samo res hrepenim po fantih in resno se pocutim zgubljenega nevem kaj narediti nemislim pa dati casu cas ker ce ne ukrepas nebo nic mislim denar ne leti zneba tako pa tudi ljubezen ne
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Gej Prijateljstva, Zveze...

Uredništvo » 13 Avg 2018 14:33

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena.

Razumem vajino stisko, hrepenenje, a nisem prepričana, da bosta zadovoljna z mojim odgovorom. Spletnih strani za (heteroseksualne ali homoseksualne) "zmenkarije" ne poznam. Še pomembneje pa se mi zdi, da sta oba mladoletna in je iskanje partnerja po spletu lahko tvegano. Za anonimnostjo interneta se lahko skrivajo razno razni ljudje - tudi takšni s slabimi nameni. Zato vama iskanje po spletu odsvetujem.

Ne glede na vajino spolno usmerjenost pa bi rekla, da težko načrtujemo kdaj, kje in kako bomo spoznali simpatijo. Tudi vajini heteroseksulani vrstniki pogosto pišejo podobna pisma: da hrepenijo po prvi ljubezni, da imajo občutek, da ne bodo nikoli nikogar našli, da se še nikoli niso poljubili s fantom/punco. Po navadi jim svetujem, naj bodo potrpežljivi, naj se družijo z vrstniki ... in velikokrat je res tako, da ljubezen pade z neba - takrat, ko ne pričakujemo. Verjamem pa, da je za istospolno usmerjene posameznike ta izziv nekoliko večji. Če se vama porodi še kakšno vprašanje, pomislek, kar z besedo na dan.

Zaenkrat pa hvala za iskrenost in vse dobro.
Janja Mišič, univ. dipl. psihologinja
heii

Re: Gej Prijateljstva, Zveze...

ObjavaNapisal heii » 17 Avg 2018 23:55

pac js sm star 15 pa sm bi tak da ce bi se ker menu bi se lahka nekak zmenli za izmenjavo sovialnih omrezij al kak se naj izrazim sam pac nebi tlele pred vsemi povedu tak da ce je kak drug nacin na tej strani
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Gej Prijateljstva, Zveze...

Uredništvo » 20 Avg 2018 10:59

Pozdravljen heii,

če si želite med sabo izmenjati maile, nam lahko pišete na naslov: [email protected].

Lep pozdrav iz uredništva
zsss22286

Re: Gej Prijateljstva, Zveze...

ObjavaNapisal zsss22286 » 01 Sep 2018 04:43

Jaz nevem kaj se mi dogaja ponovno sem se zaljubil v sošolca za katerega ne vem ali je gej, sem pa poskušal izvedeti ker sva si veliko pisala se družila pa imel sem občutek da me ima rajši kod druge v razredu ampak sva se oddaljila po kakem letu mogoče jaz ali on nevem kateri in zakaj, zdaj je sicer tako že dve leti da se ne druživa veliko in mi je zelo čudno ker si se med počitnicami nisem pisal z njim in nisem ga videl niti mislil nanj pa sem se zaljubil vanj bolj kot takrat prvič poleg tega se mi dogajajo čudne stvari ko sem pogledal na koledarju datum je ravno na tistem dnevu napisano bilo njegovo ime, ko sem šel na instagram se mi je prikazala prva objava nekaj v zvezi ne boj se ljubiti ponovno če si zaradi te osebe imel strto srce a si še vedno našel sebe v njej... nevem kaj naj storim še vedno nevem če so mu všeč fantje oz. jaz. Mi pa očitno veliko pomeni čeprav sem si rekel da ne bom vztrajal pri njem tako da nisem čutil nič do njega pa sem se ponovno zaljubil vanj kar tako iz nič ,ker se mi to še ni nikoli zgodilo, in ga zelo pogrešam čeprav je dva dni do šole. tudi nočnih mor nimam več ker je še v mojih sanjah.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Gej Prijateljstva, Zveze...

Uredništvo » 12 Sep 2018 12:42

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljen.

Kot tudi sam ugotavljaš v svojem pismu, očitno do svojega prijatelja gojiš neko simpatijo, sicer po dveh letih verjetno ne bi več tolikokrat pomislil nanj. Kaj čuti on in kakšna je njegova spolna usmerjenost pa boš najlažje ugotovil tako, da poskušaš ponovno navezati stik in se družiti z njim. Za prvi stik je morda SMS ali FB praktičen, v nadaljevanju pa bolj priporočam druženje "v živo". Na koncu koncev boš tako tudi sam pri sebi lažje ugotovil, kaj točno čutiš do prijatelja.

Če se v družbi prijatelja dobro počutiš, nič ne govori proti temu, da z njim znova vzpostaviš stik. Seveda vedno obstaja možnost, da bomo zavrnjeni. Ampak če ne poskusimo, ne vemo.

Če te zanima še kaj, piši.

Bodi dobro,
Janja Mišič, univ. dipl. psih.
Janja Mišič, univ. dipl. psihologinja