Je to mogoce

Vprašanja na tosemjaz.net.
Nastjaa_

Je to mogoce

ObjavaNapisal Nastjaa_ » 03 Jul 2018 00:43

Rada bi da objavite samo odgovor! Nujno potrebujem odgovor in to cim hitreje!

/izbrisano v uredništvu/
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Je to mogoce

Uredništvo » 04 Jul 2018 08:47

Odgovor svetovalca
_________________

Pozdravljena!

Izbrisana sporočila preko Facebook Messengerja je resnično mogoče obnoviti. Obstaja kar nekaj metod. Sama aplikacija za FB Messenger vse slike shranjuje v eno izmed map. Ko si pobrisala sporočilo, se je izbrisalo v aplikaciji, na telefonu pa je slika ostala še nekaj časa in jo je lahko ponovno pridobiti s priklopom telefona na računalnik ali z aplikacijo, ki omogoča brskanje po mapah na telefonu. Druga možnost pa je, da s spletne strani Facebooka preneseš celotni arhiv podatkov, ki jih ima o tebi Facebook in v tej zbirki so tudi vse izbrisane fotografije.

Ne vem, kakšne so te fotografije, vendar, če bi te z njimi kakor koli izsiljeval, potem gre lahko za kaznivo dejanje. Prav tako gre lahko za kaznivo dejanje, če si na fotografijah mlajša od 18 let in gola ali razgaljena, tisti nekdo, ki te slike pa ima, pa bi jih delil naokoli (ali pa grozil, da jih bo delil okoli). Če te bo izsiljeval ali fotografije, celo delil naprej, obvezno poišči pomoč enega izmed odraslih, ki mu zaupaš, da ti bo lahko pomagal in bosta po potrebi naredila prijavo na Policijo.

Srečno!
Marko, Safe.si
Nastjaa_

Re: Je to mogoce

ObjavaNapisal Nastjaa_ » 04 Jul 2018 20:37

/izbrisano v uredništvu/
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Je to mogoce

Uredništvo » 05 Jul 2018 11:50

Odgovor svetovalca
_________________

Za izbrisana sporočila velja, da jih je mogoče obnoviti iz telefona enako kot fotografije, vendar je to mogoče le določen čas (dokler se cache aplikacije ne pobriše oz. spremeni – enako velja za fotografije). Kdaj se točno zgodi, ne moremo vedeti, ker je odvisno od količine novih sprejetih sporočil.

Ponovno pa sem preveril, glede shranjevanja v Facebookov arhiv, ki ga je mogoče prenesti iz spletne strani. V prejšnjem odgovoru nisem čisto pravilno napisal. Namreč, v Facebook arhiv se slike in sporočila shranijo v primeru, da se pogovor arhivira, preden se izbriše. Torej, če je tisti nekdo, pri katerem si izbrisala fotografije, pogovor pred tem slučajno arhiviral, potem ima shranjene slike in sporočila v Facebook arhivu, sicer naj jih ne bi imel.

Marko, Safe.si