Državna štipendija

Vprašanja na tosemjaz.net.
Honeymoney

Državna štipendija

ObjavaNapisal Honeymoney » 02 Jul 2018 07:48

Rada bi se prijavila za stipendijo pa me zanima kaj moram vse izpolniti, kje dobim obrazce, koliko denarja je to in kdaj jih moram poslati. Se jo splaca imeti?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Državna štipendija

Uredništvo » 04 Jul 2018 12:28

Odgovor svetovalke
_________________

Glede državne štipendije si je najbolje ogledati in prebrati spletno stran Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Tam lahko pridobimo vse potrebne informacije glede podeljevanje vseh vrst štipendij.

Besedilo pravi:
"Državna štipendija je namenjena dijakom in študentom, ki se izobražujejo in izhajajo iz socialno šibkejših družin.
Skladno z Zakonom o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (v nadaljevanju: ZUPJS) roka (ali javnega poziva) za oddajo vloge za uveljavljanje pravice do državne štipendije ni več. Zakon določa, da državna štipendija upravičencu pripada od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge, o čemer center za socialno delo vsako šolsko/študijsko leto odloča ponovno (na podlagi vložene vloge za nadaljnje prejemanje državne štipendije).

Dijaki naj vlogo za uveljavljanje državne štipendije vložijo v mesecu avgustu, da bodo ob izpolnjevanju pogojev upravičeni do državne štipendije s 1. septembrom.

Vlogo je treba oddati pri pristojnem centru za socialno delo." (vir: http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podr ... tipendije/)

Priporočam ti tudi, da si še podrobneje prebereš navedeno spletno stran.
Veliko uspehov želim,

Ines Vugrinec, mag. zakonskih in družinskih študij