Nevem kaj naj naredim..

Vprašanja na tosemjaz.net.
meeerciii
Objave: 2
Pridružen: 31 Mar 2015 21:46

Nevem kaj naj naredim..

ObjavaNapisal meeerciii » 11 Jun 2018 17:27

Pozdravljeni,
pred približno dvema letoma sem spoznala enega super fanta. Takoj mi je rekel, da sem mu všeč. Tudi meni je sčasoma postal zelo všeč. Ampak ker sem js zelo sramežljiva in tiha oseba, predvsem pa ne znam izražat čustev, njemu tega nikoli nisem povedala. In ker je on dobil občutek kot, da je meni vseeno za njega, mi je rekel, da bolje če se nehava pogovarjati. Takrat se je meni podrl cel svet, ker šele v tistem trenutku sem se začela zavedati kolko mi v resnici pomeni. Njemu je bilo takoj žal za to, da sva se nehala pogovarjati, zato je vedno ko je me je kje videl, prišel do mene in se začel z mano pogovarjati. Večkrat mi je rekel, da naj mu kaj napišem, da naj se še js malo potrudim za naju. Res sem to večkrat naredila, ampak očitno ni bilo dovolj. Nekaj mesecev se nisva pogovarjala. Ampak me on zagotovo ni pozabil, ker me je vedno ko me je kje videl na skrivaj opazoval, vem da je želel pristopiti do mene, pa ni vedel kako oz. si ni upal. Js pa seveda tudi nisem tega naredila, kar še danes obžalujem. Potem sva se enkrat slučajno srečala in se začela pogovarjati. Povedal mi je, da sem mu še kr všeč, ampak da se je odločil, da gre delat v tujino. Dogovorila sva se, da se bova pogovarjala, potem pa se dobiva, ko pride nazaj iz tujine. Ampak on ni zdržal in mi je napisal, da ne more tak, da dokler dela tam ne more biti z nobeno. Js sem tudi vedla, da nama tako ne bo uspelo in sem se strinjala z njim, da prekineva vse stike. No zdaj pa se nisva videla, niti pogovarjala že 9 mesecev. V tem času ni bilo dneva, da ne bi pomisla nanj, toliko sem se presekirala, prejokala zaradi njega, ker ga mam še vedno zelo rada. In pred nekaj dnevi mi je njegov prijatelj nekaj napisal iz njegovega profila.. ta fant pa ni vedel za to. Potem, ko je ugotovil, pa se mi je opravičil, da ni on to pisal itd. Napisala sem, da je okej in misla, da se bo tako najin pogovor končal.. ampak se ni. On je hotel, da nadaljujema pogovor, oz. me je nekako testiral če ga bom js nadaljevala. In zdaj se pogovarjama. Ampak problem je v tem, da nevem kaj on sploh hoče od mene v tem trenutku, glede na to, da je sam rekel, da ne more biti z mano dokler dela v tujini (še vedno dela).. strah me je, da se z mano pogovarja samo iz dolgčasa in mi bo potem spet tak grozno, če se bova nehala pogovarjati. Nevem kaj naj naredim, ali naj še naprej vztrajam v tem "pogovoru" ali naj mu rečem, da je bolje če se nehava pogovarjati, ali kaj? Čisto sem zmešana, ker nevem al on še vedno kaj čuti do mene ali se samo norčuje?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Nevem kaj naj naredim..

Uredništvo » 13 Jun 2018 18:16

Odgovor svetovalke
__________________

Lepo pozdravljena!

Kot si opisala, vidim, da je vse skupaj res malce zapleteno, predvsem zaradi razdalje med vama. Lahko razumem kako se počutiš – je v tujini in imaš popolnoma mešana občutja glede vajinega odnosa. Včasih se približa, včasih »oddalji«. Kljub temu, iz napisanega razberem, da ta fant velikokrat vzpostavi stik, kar nakazuje željo po kontaktu s teboj – iz katerega razloga, pa ti žal ne znam odgovoriti.

V tem primeru je predvsem pomembno to, da poslušaš in upoštevaš sebe – razmisli, kaj je tisto, kar ustreza tebi, kaj pričakuješ in kaj si želiš. Bi mu želela zaupati svoja čustva? Sam ti je namreč že povedal, da si mu všeč. Kako si se odzvala takrat? Si mu zaupala, da je tudi on všeč tebi? Lahko, da je tudi on v dilemi kako glede njega čutiš ti. Vem, da je izražanje čustev težje, še posebej, kadar smo bolj sramežljivi ali previdni, vendar je včasih ravno to tisto ključno – za začetek mu lahko napišeš zgolj to, da ga pogrešaš. Mogoče boš s svojo iskrenostjo spodbudila tudi njega, da ti zaupa kaj občuti.

Če bi ti bilo lažje, da mu tega ne poveš in raje prekineš pogovor, lahko seveda narediš tudi to. V tem primeru bi ti svetovala, da mu pojasniš razloge za svojo odločitev, da bo bolje razumel. Lahko ga tudi povprašaš kdaj se vrača in predlagaš da se slišita ali vidita takrat – na ta način boš namignila, da si želiš srečanja, vendar je na njemu, da javi, kdaj bo prišel.

Včasih pa je tako, da enostavno preveč razmišljamo in je najbolje kadar gremo »s tokom«. Se prepustimo toku dogajanja, ne razmišljamo preveč in verjamemo, da se bo zgodilo točno tisto, kar se mora.

Kakorkoli se boš odločila, bo prav in tako kot najbolj ustreza tebi. Vse dobro! :)

Urška Mlinar, psihologinja
Urška Mlinar, mag. psihologije