Noseča?

Vprašanja na tosemjaz.net.
zaskrbljena9876

Noseča?

ObjavaNapisal zaskrbljena9876 » 07 Jun 2018 22:46

Živjo,
s fantom sva pred nekaj tedni imela nezaščitene spolne odnose. Preden mu je prišlo, je penis potegnil ven. Menstruacijo včasih dobim prej, včasih kasneje, vse se pa gibajo okoli 27-33 dni. Danes je 30. dan in je še vedno nimam. Mogoče (upam) jo bom dobila v naslednjih nekaj dneh a vam vseeno pišem. Je pa res da sta zadnja dva meseca bila zelo stresna zame. Zanima me po kolikšnem času se začnejo kazati znaki nosečnosti (jutranja slabost, občutljive prsi, itd.) in po kolikšnem času lahko naredim test nosečnosti.

Dvakrat ali trikrat se mi je tudi zgodilo, da me je fant z roko zadovoljeval in sem potem krvavela a samo en dan. Zakaj se je to zgodilo? Nekje sem prebrala, da je eden izmed znakov nosečnosti "spotting", torej občasno in rahlo krvavenje, a naj bi to bilo to ali me je fant mogoče samo ranil? Aja, kaj pa izcedek? Če je kot ponavadi, mi to kaj pove o tem ali sem noseča ali ne?

Hvala za odgovor!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Noseča?

Uredništvo » 11 Jun 2018 08:50

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

če zamuja menstruacija, je čas za test na nosečnost. Prvi znaki nosečnosti se začnejo kazati že relativno zgodaj (npr. napete dojke). Krvavitev, ki jo navajaš, je bila najverjetneje posledica manjše poškodbe sluznice. Sam izcedek ti ne bo povedal dosti.

Lep pozdrav,
Tinkara Srnovršnik, dr. med.,
specialistka ginekologije in porodništva
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije