Postava

Vprašanja na tosemjaz.net.
Enaobupanapunca

Postava

ObjavaNapisal Enaobupanapunca » 11 Maj 2018 17:24

Velika sem 162 tezka pa 53kg nisem debela imam dolge lase id problem je moja postava use sosolke imajo dobro postavo pol se pa norvujejo iz mene a kdo ve kako kaj narest? 😭
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Postava

Uredništvo » 15 Maj 2018 17:51

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

Nisem prepričana, ali bi rada pomoč za svojo postavo ali pomoč zaradi svojih sošolk. Prav imaš - nisi debela, imaš zdravo težo. In tudi če bi bila debela, nihče se nima pravice norčevati iz tebe. In razumljivo je, da te norčevanje moti. Zavedati se moraš, da drugih ljudi ne moremo spremeniti. Delamo lahko samo na sebi. Zato se vprašaj, kaj ti je na tebi všeč? Na kaj si ponosna? In to poudari.
Pomisli, katere stvari bi lahko izboljšala - bi lahko živela bolj zdrav način življenja, skrbela za svoje dobro počutje, tako da delaš stvari, ki te veselijo? Imaš prijatelje, ki si jim všeč takšna, kot si in se z njimi dobro razumeš? Potem se posveti njim in se ne oziraj na ljudi, zaradi katerih se počutiš slabo.

Če so sošolke do tebe žaljive in te njihove besede prizadanejo, se poskusi s katero od njih pogovoriti. Povej komu, kako se počutiš. Lahko se tudi zaupaš komu od odraslih (staršem, učiteljem, šolski psihologinji), ki ti bodo poskusili pomagati. V vsakem primeru pa imej sebe rada in se ne poskušaj spremeniti zato, da bi bila drugim všeč.

Lep pozdrav,
Sanja Vulović, dr.med.
Sanja Vulović, dr.med.