Počitniško delo

Vprašanja na tosemjaz.net.
workinggirl

Počitniško delo

ObjavaNapisal workinggirl » 06 Maj 2018 16:44

Letos bi se rada prijavila na počitniško delo in že nekaj časa na študentskem servisu spremljam prosta dela, ampak ne vem, kako naj se nanje prijavim. Poslala bi jim mail, a ne vem, kaj vse moram dodati. Zdi se mi nesmiselno pisati življenjepisa, ker nimam povedati drugega, kot pa to, da sem končala osnovno šolo in zdaj obiskujem gimnazijo. Nimam še nobenih izkušenj, zato ne vem kaj naj ponudnikom del napišem.
Karinne

Re: Počitniško delo

ObjavaNapisal Karinne » 07 Maj 2018 12:24

Zdravo!
Pri meni je bil tudi to problem, zato vem kako se počutiš. Življenjepisa ni potrebno pisati, priporočljivo pa je, da napišeš motivacijsko pismo. Opiši kaj rada počneš, hobije ... svoje lastnosti kdo si kot oseba, kaj te zanima in podobno. Na koncu pa dodaj, da bi rada dobila izkušnje in da se dela veseliš, to pa bi ti pomagalo kasneje pri karieri in podobno.:)
Upam, da sem pomagala. Predvsem pa ne obupaj z iskanjem.
Lep pozdrav!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Počitniško delo

Uredništvo » 10 Maj 2018 12:45

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena.

Kot je že napisala predhodnica ne rabiš pisat življenjepisa, ampak napišeš motivacijsko pismo. V njem napišeš in opišeš svoje pozitivne lastnosti (nasmejana, komunikativna, vestna, ...) in vrednote (poštena, natančna, ...), ter napišeš v čem si dobra/uspešna, kaj rada počneš (hobiji in interesi) in zakaj si želiš ravno to delo. Lahko napišeš, da bi ti te izkušnje kasneje pripomogle pri odločitvah za nadaljnje šolanje ali pa pri tem, da sploh najdeš delo, ki te bo resnično veselilo.

Upam da sem ti kaj pomagala. Veliko uspeha pri iskanju.

Lep pozdrav,
Doroteja Vodopivec, mag. psihologije
Doroteja Vodopivec, mag. psihologije