Samoobramba

Vprašanja na tosemjaz.net.
sestarka
Objave: 20
Pridružen: 25 Mar 2017 06:24

Samoobramba

ObjavaNapisal sestarka » 25 Apr 2018 16:16

Pozdravljeni.

Rada bi se naučila samoobrambe. Zdi se mi, da je to zelo uporabno, če veš nekaj prijemov s katerimi onemogočiš "napadalca". Pri nas v razredu se večkrat fantje spravljajo na nas, dekleta in rada bi se ubranila.

Na youtubu ne najdem posnetkov s kakšnimi udarci, brcami itd. Kaj mi predlagate? Tečaj (ne bi rada kakšnega karateja ali tekwandoja), knjige???

Hvala in lep pozdrav.
Staraloneinnight

Re: Samoobramba

ObjavaNapisal Staraloneinnight » 16 Maj 2018 21:50

Vpiši isnovni Judo prijemi. Jst sem se jih naučila (judo sem trenirala 5,5 let) in se fantje več name ne slravljajo (dvakrat sem bila državna prvakinja, trikrat srebrna, in štirikrat zlata v Pomurju) samo za info.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Samoobramba

Uredništvo » 18 Jun 2018 16:01

Odgovor svetovalca
__________________

Lep pozdrav

Pozabi na to, da se boš učila prijemov preko youtuba. Če hočeš obvladati tehnike, je potrebno vaditi. Šele takrat ko jih boš obvladala, so uporabne.

Predstavljaj si, fantje ti verjetno ne želijo nič žalega, morda te želijo prijeti oz. se te dotakniti. Verjamem, da ti to ni prijetno, vendar kaj misliš se bo zgodilo, ko se boš postavila v guard, ali celo zamahnila proti kateremu. Tisti trenutek si prizadela moški ego in fantje ponavadi postanejo nasilni.

Pomisli raje zakaj se spravijo nate? Se spravijo na vse sošolke? Ugotovila boš, da se na nekatere ne. Kaj je drugače s temi puncami, da jih fantje pustijo pri miru? Temu se reče da imajo integriteto! Zato ti predlagam, da razvijaš to. To ti bo v življenju veliko bolj koristilo.

Če pa so ti vseeno všeč borilne veščine, poišči tečaj. Vendar ne z namenom, da boš to uporabila na fantih, ampak zato, da se boš naučila discipline in pridobila kondicijo.

Lepo te pozdravljam,
Mito Šinkovec, univ. dipl. prof. športne vzgoje
Mito Šinkovec, prof. športne vzgoje

www.mito.si
www.telodrom.com