strah

Vprašanja na tosemjaz.net.
Majdaseimalepo
Objave: 1
Pridružen: 17 Apr 2018 12:06

strah

ObjavaNapisal Majdaseimalepo » 17 Apr 2018 12:10

strah me je imeti fanta. z nekom sem se zapletla in vse tako kaze da bova kmalu skupaj. ampak mene je strah zveze, saj se nikoli nisem imela fanta. kaj lahko storim?
Ejzi

Re: strah

ObjavaNapisal Ejzi » 20 Apr 2018 09:35

Pozdravljena,
sicer sem svojo prvo zvezo ze dala cez in me pred njo ni bilo strah zveze, po njej pa ja. Zato iz mojih izkusenj ti bom povedala sledece. Najprej pusti casu cas da ga zares DORO spoznas. Ker na zacetku so vsi fantje fini in sladki. Spoznaj njegove pozitivne pa tudi negativne lastnosti. In pol se sama odloci ce menis, da bi kljub njegovim dobrim in slabim lastnostim, lahko bila z njim v srecni zvezi.
Ker zveze kot zveze nasplosno te nima kaj biti strah. Zveze so lepe in ljubezen je lepa, samo pravo osebo zase moras najti. Ce se odlicno ujameta toliko bolje, samo sprosti se in uzivaj. Bos videla, najlepsi mesci so sele pred tamo.
Upam, da sem ti kaj pomagala pa vso sreco v zvezi ti zelim! ❤️
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: strah

Uredništvo » 03 Maj 2018 08:08

Odgovor svetovalke
_________________

Prva resna zveza torej? Res je, pogosto se bojimo nečesa, kar je novo za nas. In o tem, česar nas je strah, se je najbolje pogovarjati. Z drugimi, še raje s fantom. Domnevam, da sta že skupaj, pa karkoli že ta skupaj pomeni.

Tu me prešine, ali bosta/sta skupaj po vajini lastni volji, po volji vsakega od vaju posamično ali je ta volja nekako vsiljena od zunaj? Vsekakor velja pravilo; ne vstopaj v nobeno, nikakršno zvezo, za katero se ne odločiš ti sama. Pa tudi, prvi stik, prvi kontakt pri spoznavanju drugih ljudi praviloma ne vodi v tesnejšo zvezo, zavezo, v prijateljstvo ali razmerje.

Ugibam, da te je strah telesnega stika v zvezi s fanti. Zanj boš pripravljena, ko boš sama začutila, da si. Poslušaj sebe, svoje občutke. Sram, strah, nelagodje, lahko tudi odpor so občutja, ki se jih učiš spoznavati in prepoznavati pri sebi, tudi pri drugih ljudeh. Upoštevaj jih in jih spoštuj. Naj te vplivi vrstnikov ne obremenjujejo; vsak odrašča v svojem osebnem slogu, tako kot sam meni, da je zanj dobro in da ne prizadene koga drugega. Ko bosta s fantom - katerim koli in kadarkoli - lahko odkrito spregovorila o sebi, svojih čustvih in občutkih, ko ne bo več strahu pred neznanim, bo to tista prava zveza. Vedela boš, da je tako.

Tudi čustev, ljubezni, pripadnosti in zaupanja se učimo, vse življenje pravzaprav. Postopoma, v svojem lastnem ritmu. Zato nihče nima tistega pravega odgovora na vprašanja, ki si jih postavljaš. Odgovori so v tebi sami. Potrebuješ čas, da jih odkriješ.

Lepp ozdrav,
Žarka Brišar Slana, univ. dipl. psihologinja