rdeča mušnica

Vprašanja na tosemjaz.net.
jazverjamem
Objave: 349
Pridružen: 08 Maj 2012 17:23

rdeča mušnica

ObjavaNapisal jazverjamem » 23 Okt 2017 20:22

Pozdravljeni,

že nekaj časa se v družbi pojavlja posebna tema. Tudi sam sem jo zasledil in kajpak pritegnila je mojo pozornost. Zdi se mi tudi dobro, da o tem diskutiram z Vami. Namreč, če je pritegnila mene, potem je verjetno še koga.

Imam vprašanje glede rdeče mušnice. Splošno je znano, da rdeča mušnica povzroča zastrupitev in s tem povezane težave, v najslabšem primeru pa tudi smrt. Ampak, obstaja tudi ampak.

Znano je, da rdeča mušnica ob enkratnem minimalnem zaužitju povzroča učinke delirije. Majhna količina zaužite gobe povzroča učinke opojnosti, zmedenosti in halucinacije, se pravi enostavno povedano učinke alkoholiziranosti. Pri tem pa je jasno, da to ne pomeni smrt. Gre za kratkotrajno zastrupitev. Če študiraš to področje, stvar lažje razumeš :)
In seveda. Tudi to se pojavlja v družbi- med nami mladimi. Ne bom trdil, da me stvar ni pritegnila, me je. Nisem pa toliko off, da bi te stvari probal še osebno. Če prav ponavadi neumnost naredim prvi. Gre tukaj za popolnoma nekaj drugega. Če pa dobro pomislim je zloraba alkohola enaka stvar.

Seveda ne pričakujem, da mi boste napisali, naj se alkoholiziram z gobami namesto z alkoholom. Dobro se zavedam posledic alkohola. Zanima pa me kakšne so posledice tega nespametnega početja na ljudi? V moje primeru na prijatelje.

Hvala za odgovor.
jazverjamem
______________
What you seek
is seeking you.
-Rumi
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: rdeča mušnica

Uredništvo » 30 Okt 2017 21:22

Odgovor svetovalke
------------------------

Pozdravljen,

Postavil si vprašanje na katerega ni enoznačnega odgovora. Vsaka psihoaktivna substanca (kamor spada tudi alkohol seveda) ima določen vpliv na posameznika. Pozitiven, a tudi negativen. Nima smisla med seboj primerjati substance, saj tu ne gre za to katera je manj škodljiva, temveč zato, da vsaka na posameznika deluje drugače. To lahko pomeni, da ima nekdo z alkoholom težave, pa s čim drugim ne toliko ali obratno.

Kar se tiče omenjenih gob verjamem, da si si že veliko prebral na internetu. Te gobe so se svoje čase uporabljale v sklopu obredov, ko je bila ta kultura pri nas še živa, ali pa npr. v šamanističnih obredih v severnih koncih Evrope in Rusije. Znanje o tem, kako pripraviti te gobe in kako jih uporabljati, pa se je izgubilo in je njihova uporaba izven obrednega konteksta izredno nevarna, zato se uporaba omenjenih gob ne priporoča.

V kolikor pa bi želel še kaj reči na to temo, pa se lahko obrneš na nas tudi osebno ali preko telefona.

Lep pozdrav,

Anja Mihevc, DrogArt