Bivši fant

Vprašanja na tosemjaz.net.
ana1122333

Bivši fant

ObjavaNapisal ana1122333 » 12 Avg 2017 20:15

Zdravo!
Jaz sem pred kaksnim mescom sla narazen s fantom. Bila sma skupaj pol leta. Eno popoldne pa mi je napisal prek sms-ja, da nisma za skupaj, ker imama razlicne polede na svet itd..to me je kr pretreslo in se zaj skos razmisljam o njemu in mi gre prav na zivce ze. mogoce ga se nisem pozabla ker delno sebe krivim, da sma sla narazen ker sem vcasih bla tecna in sem tudi iskala kreg, ampak kljub temu sma se imela lepo. pa moti me tudi da se nisma v zivo zmenla, ne pa prek sms-ja. Kakor vidim na instagramu in snapchatu je on kr hitro sel naprej. Prosim predlagajte kak naj ga cimprej pozabim in neham razmisljati o njemu. hvala za odgovor!
jazverjamem
Objave: 349
Pridružen: 08 Maj 2012 17:23

Re: Bivši fant

ObjavaNapisal jazverjamem » 14 Avg 2017 11:09

Ana!

Kako si? Kako se počutiš?

Na začetku naj ti povem, da sms seveda ni primeren način, da človek konča zvezo. Ampak sodobne tehnologije nam to omogočajo. :/

Razumem te, da si žalostna, potrta in brez volje. Bil sem na popolnoma enakem mestu, kot ti. Zdelo se mi je nepravično in totalno butasto. Ampak zgodilo se je, tega nisem mogel preprečit.

Od tega je zdaj že pol leta. Na začetku ne čutiš ničesar, kot da se nič ni spremenilo. Potem pride tista notranja bolečina, skelenje, jeza in žalost.
Ampak človek lahko premaga to. Zmore.

Morda ni način najprimernejši, ampak morda ni upal te pogledati v oči. Ti povedati resnice in ostalega. Čigav minus je to? Tvoj? Nikakor! Fant, ki ne zmore resnice povedati v oči? Si to želiš?

Meni še danes ni vseeno. Ne dejtam, ker mi je vedno slabo na zmenkih, ampak življenje gre naprej. Ni stvar v tem kako dolgo prebolevaš-vzemi si čas- ampak kako preboliš in kako nadaljuješ.

Menim, da vsaka ljubezen človeka spremeni. Tista prava zagotovo, še posebej pa prva.

Upam, da sem ti lahko kako pomagal.
jazverjamem
______________
What you seek
is seeking you.
-Rumi
KajaVidmar

Re: Bivši fant

ObjavaNapisal KajaVidmar » 14 Avg 2017 23:48

Hej!

Fant očitno ni gledal na zvezo enako kot ti... tebi je očitno več pomenila. S tem da je preko sms takole s tabo opravil veliko pove o njem...

Jaz bi ga na tvojem mestu za nekaj časa blokirala iz vseh družabnih omrežij, ker si tako le koplješ globje po rani. Zamoti se s svojimi interesi (risanje, šport, plesanje, petje...).

Drugače je pa potreben le čas...

Lep pozdrav
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Bivši fant

Uredništvo » 16 Avg 2017 09:06

Odgovor svetovalke
_________________

Lepo pozdravljena!

Glede na to, da sta se s fantom razšla pred mesecem dni, je to kratek čas, zato je povsem normalno, da še razmišljaš o njem. Poleg tega način, kako je fant prekinil vezo, ni bil ustrezen in to kaže na njegovo nemoč, ne tvojo. Vsekakor bi iskren pogovor z njegove strani bil na mestu, vendar v tem primeru to ni bilo odvisno od tebe. Odločitev, da prekine na ta način je bila njegova. So pa verjetno na tvoji strani ostala še marsikatera neodgovorjena vprašanja o katerih prav tako razmišljaš in tudi to je povsem pričakovano. Kar pa se tiče tvojega občutja krivde naj ti povem, da sta za razpad zveze odgovorna dva in ne samo eden.

Lahko ti verjamem, da je težko, še posebej ker je bilo nepričakovano in kar po sms-u, vendar verjemi, da bo s časom tudi mnogo lažje. Ta čas izkoristi za druženje s prijateljicami, poišči si kakšne nove aktivnosti (šport ali kaj drugega), pojdi v naravo, poslušaj glasbo, oglej si dober film – v glavnem posveti se sebi. Kljub temu svojim čustvom ter mislim pusti prosto pot in se kdaj o njih pogovori s katero izmed prijateljic, ki ti je blizu. Če te objave tega fanta na socialnih omrežjih žalostijo ali bremenijo ti svetujem tudi, da jih nekaj časa skušaš ne spremljati in to ponovno vzpostaviš, ko boš sama pri sebi občutila, da ti je lažje.

Predpostavljam, da si še mlado dekle, ki bo imelo še veliko možnosti za nova poznanstva, ljubezni in veze, zato verjamem, da te na tem področju čaka še mnogo lepega! :)

Urška Mlinar, psihologinja