Prepoved

Vprašanja na tosemjaz.net.
Frula

Prepoved

ObjavaNapisal Frula » 02 Avg 2017 23:22

Žiujo

jast mam en prblem, sm Tomaž in str sm 15. In sicer moja mtka je ful zatežena in mi ne dovoli hengat z frendi. Oni so tko ful uredu pa ful zabavni in se mamo zmeri ful dobr. Zadnjič smo skupi ful dobr blo, k smo travo kadil. Sam pol k sm dam pršu je mami zavohala pa me je nadrla. Stara se je kr neki drla da to ni uredu in jast sm biu pol slabe vole. Pa tok hud dan sm meu pa use, pa je pol use zafkrnla. In zdej vec ne smem iz bajte vn pa morm bit že pred 17.00 duma, takrt se pa lih vs party zacne.
Zdej pa ne vem kaj bi naredu k sm tm tud eno bejbo vidu, pa sva se ful poštekala pa use, ampak nevem kak ji je ime k sm biu zadet ampak je še zmer kul zgledala. Jast sm jo hotu vn povabt sam zdej ne smem vec vn k me je mtka not zaprla.
Vem da je trava kao dobra sam sm na FBju lajku stran k hoce Mariuhihano legitimirzirat pa zdej usak post lajkam k se s tem strinjam, ampak mi mtka ne dovoli, vec vn s tistimi tipi, pa se bejbe nom vec vidu.
A mi lahk kej pumagate da mtki povem da je to cist kul pa da se nou nc zgodil da bom lahk se do konca pocitnc hegnu pa mogoce uhaklu uno k je ful uredu.
Drgac sm cist odgovorn pa znam zase skrbet sam mi ne dovol, pa misl da si bom kej slabga naredu.
Prosm pomagite.
Ufiwkdkalm

Re: Prepoved

ObjavaNapisal Ufiwkdkalm » 03 Avg 2017 12:00

Pozdravljen

Mislim da ti mama ne dovoli it vn s prjatli ker ve da kadiši travo in ti ne zaupa. Mogoče ce jo boš nehal kaditi ti bo mogoče spet zaupala in spet boš šel lahko vn.
Pa punce ponavadi ne marajo fantov ki kadijo, ker to samo škodi tvojemu zdravju.
Poskusi se pogovoriti z mamo in mogoče boš sel lahko vn.

Lp
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Prepoved

Uredništvo » 03 Avg 2017 12:36

Odgovor svetovalke
________________

Živjo.

Bravo mami! Vesela sem, da imaš odgovorno mamo, ki ti zdravo postavlja meje. Takih je vse manj, zato upam, da boš kmalu dojel, da so njene reakcije daleč od zateženosti.

Naj ti povem, da tvoje mnenje o marihuani ni pravo. Predlagam ti, da si prebereš kaj več informacij o posledicah zlorabe marihuane. Nekritično razmišljanje in lajkanje strani zgolj za to, da boš v družbi izpadel kul, ti lahko prinese resne težave z zdravjem. Že nekaj časa je znano, da uživanje THC-ja sproža raznnovrstne duševne bolezni kot so paranoja, shizofrenija ipd.

Verjamem tudi v to, da na punco ne bi naredil dobrega vtisa, če bi vedela, da jo ogovarjaš zadet in nepriseben. Dojemanje sveta se namreč ob uživanju marihuane in drugih psihoaktivnih substanc izredno popači.

Henganje s prijatelji je lahko zabavno tudi drugače. Upam in želim ti, da najdeš druge načine in da se zaveš, da ti naivnost ne bo prinesla prav nič koristnega za življenje.

Lepe počitnice kljub vsemu.

Polona Kuzman, univ. dipl. sociologinja in varstvoslovka
jazverjamem
Objave: 349
Pridružen: 08 Maj 2012 17:23

Re: Prepoved

ObjavaNapisal jazverjamem » 03 Avg 2017 13:05

Zdravo Tomaž!

Se ne strinjam s tvojo mamo. Še kakšno dodatno kazen bi moral dobiti.

Najprej si malce premlad, da bi preizkušal te stvari. Dobro. Sem ZA, kar se tiče uporabe te stvari, vendar zgolj in samo po kontrolo in dokler je to dobro zate.

Za tvoj razvoj pa vsekakor kajenje marihuane pri 15-tih ni dobra stvar. Se zavedaš kazenskih in pravnih posledic, če bi te dobili policisti, ali druge pristojne osebe?

Zabavaš se lahko na mnogo drugih načinov. In ne pri 15-tih z marihuano. Saj se zavedam, da ti gredo pri teh letih različne stvari po umu, ampak izgovor, da je marihuana zdravilna, pač ni sprejemljiv izgovor.

Da ne bo pomote. Tudi sam se kdaj pozabavam. Vendar varno, pod kontrolo in predvsem pametno.
jazverjamem
______________
What you seek
is seeking you.
-Rumi
Hbbjbbb

Re: Prepoved

ObjavaNapisal Hbbjbbb » 16 Avg 2017 21:54

Kva je to heng