ljubezen..

Vprašanja na tosemjaz.net.
anais01

ljubezen..

ObjavaNapisal anais01 » 03 Apr 2017 20:33

Pozdravljeni,

Žal se je zgodilo, da sem se ponovno zaljubila v fanta, v katerega sem bila pred leti že zaljubljena. Takrat je bil tudi on zaljubljen vame, vendar potem med nama nič ni bilo. Sedaj ima on dekle, jaz pa sem ponovno vsa obupana, spet čutim metuljčke v trebuhu ko ga vidim. Problem je v tem, da me, kljub temu da ima punco, velikokrat opazuje, me tako celo pregleda s pogledom, veliko se pogovarjava, lahko bi rekla, da se obnaša na podoben način do mene kot se je takrat, ko je bil vame. Vem, da je to grdo do njegove punce in trudim se, da ne bi uničila njunega razmerja, po drugi strani pa si obupano želim, da bi bila med nama spet tista iskrica, kot je bila takrat. Ne vem kaj naj naredim, v precepu sem...
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: ljubezen..

Uredništvo » 05 Apr 2017 11:48

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena!

Če te prav razumem, si obupana, ker si zaljubljena v fanta, ki ima zdaj novo dekle. Nekoč sta te občutke delila oba, zdaj pa si ti želiš, da bi se to ponovno zgodilo in bi bila zaljubljena drug v drugega, a si zaradi tega v precepu, saj ne veš, kaj naj storiš.

Moram pa reči, da ne razumem najbolje v kakšen precepu se nahajaš. Ali nič storiti, ker ima on zdaj dekle, ali pa… Najprej naj povem, da je to, kako se on obnaša do tebe in kaj bo storil s svojim dekletom njegova odločitev. Ti ne moreš uničiti njunega razmerja, ker je to odvisno od njega. On je v zvezi, ti pa si svobodna in lahko počneš kar želiš. Razumem pa, da ti ni prijetno, ker si ti ponovno zaljubljena vanj zdaj, ko ima on dekle.

Predlagam da najprej preveriš, kaj ti čutiš do njega. Ali si vanj močno zaljubljena, ali čutiš mogoče ljubosumje, ali bi si ti želela biti njegovo dekle… Svetujem ti, da se z njim o svojih občutkih in čustvih iskreno pogovoriš. To lahko storiš in tako boš tudi dobila nekakšen odgovor, saj praviš, da si v precepu. Poveš mu lahko o svojih občutkih in boš videla, kako se bo to nadaljevalo.

Želim ti vse dobro,

Pia Robida, mag. psih.
UžaloščeniT20

Re: ljubezen..

ObjavaNapisal UžaloščeniT20 » 12 Feb 2018 18:50

Pozdravljeni!
Zanima me podobno kot to punco prej. Že skoraj leto nazaj sem na Tinderju spoznal neko punco. Med nama je očitno bilo nekaj takega, da sva se ujela in se povsod dodala. Redno se pogovarjava, snapava, ohranjava stik. Med nama pa ni prišlo do tega, da bi si bila všeč do te mere, da bi bilo srečanje nujno, skratka všeč kot potencialna prijatelja. Skratka do srečanja dolgo ni prišlo, saj je ona iz drugega konca Slovenije kot jaz. Prejšnji vikend pa sva se res prvič srečala. Na srečanju mi je povedala, da ima fanta že nekaj mesecev, zaradi česar sem bil rahlo presenečen, vendar v živo nisem hotel pokazati razočaranja oz veselja. Raje nebi tega slišal in bi bilo okej :(
Zdaj pa me že nekaj dni žre vse to. Vsem ljudem privoščim, da imajo koga, so zaljubljeni,.... ampak nevem zakaj me obdajajo taki čudni občutki, kot da bi bil ljubosumen. Ali obstaja kakšen način, kako to omiliti, saj s to osebo nebi rad prekinil posebnega odnosa, ki ga imava? Po eni strani me moti da ima nekoga, saj se bojim, da bi me postavila ob rob? Je to morda ljubezen do nje iz moje strani? Skrbi pa me zato, ker se bojim, da če bom imel kdaj slab dan, bom rekel kaj narobe... skratka nočem se skregati z njo, ker mi je zelo pri srcu. Hvala vam za odgovor. Lp Užaloščeni T20
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: ljubezen..

Uredništvo » 19 Feb 2018 09:56

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljen, užaloščeni!

Praviš, da že skoraj eno leto poznaš, prijateljuješ s punco, ki si jo spoznal na Tinderju. Dolgo sta si dopisovala preko socialnih omrežij, pred kratkim pa sta se srečala "v živo". Ona ti je takrat povedala, da ima fanta, kar te je presenetilo in si želiš, da tega ne bi vedel. Zdaj praviš, da čutiš ljubosumje, a si ne želiš izgubiti odnosa, ki ga imaš z njo. Strah te je, da bi te postavila ob rob in se sprašuješ, če si morda zaljubljen vanjo, oziroma jo ljubiš. Strah te je tudi, da bi jo izgubil, se skregal z njo, če bi imel kdaj slab dan.

Najprej hvala, da si se s tvojim vprašanjem obrnil na nas. In takoj bi ti želela reči slednje. Strah, da bi jo izgubil, če bi imel kdaj slab dan... Veš, čar prijateljstva je ravno v tem, da nas prijatelji sprejemajo takšne kot smo! Sprejmejo tudi naše slabe dneve, ne odidejo stran, če imamo slab dan, tudi če rečemo kdaj kaj narobe. Saj to se zgodi vsem ljudem, nihče ni popoln le z dobrimi dnevi in pravimi besedami ves čas. Torej, prijatelj je tisti, ki je prijatelj s teboj v dobrih in slabih dnevih. Če odide stran, ko imaš slab dan, potem to ni prijatelj. Razumem pa, da te je strah se pokazati, ko imaš slab dan, saj ne veš, kako bi to sprejela. Svetujem ti, da si to, kar si, iskren, četudi imaš slab dan. Seveda pa je vse v mejah zdravega razuma... Ne pravim, da se lahko ob slabem dnevu kregaš s prijatelji, nanje stresaš jezo, grde besede. Pravim, da lahko podeliš, da imaš slab dan in svoje občutke (sem žalosten, zaskrbljen...).

Praviš, da bi ti bilo bolje, če ne bi vedel, da ima fanta. Kaj bi bilo drugače v vajinem odnosu? Kaj bi bilo drugače iz tvoje strani, če ne bi vedel, da ima fanta? Kaj čutiš do nje, to veš le ti. Si pa napisal, da ti je zelo pri srcu. Ali gre potem za ljubezen, tega ne vem. Tudi v prijateljskem odnosu čutiš naklonjenost, nekoga imaš rad, si lahko seveda tudi ljubosumen. Sam pri sebi premisli, kaj si želiš od nje, kakšen odnos si z njo želiš. Se vidiš z njo v prijateljskem ali ljubezenskem odnosu? In dobro je, da poveš, da si ljubosumen. Strah te je, da bi te postavila ob rob, zdaj, ko veš, da ima fanta. Kolikor razumem, je fanta imela že prej, pa tega nisi vedel, kajne. Torej ves ta čas te ni postavila ob rob. Zdaj je drugače le to, da ti veš, da ima fanta.

Jaz ti svetujem, da z njo iskreno spregovoriš o svojih občutkih. Imata takšen odnos, da meniš, da bi to lahko? Je zaupanje že vzpostavljeno? Sta iskrena drug z drugim? Dobro je, da ji poveš nekako takole kot si zapisal tukaj. Lahko poveš o svojih strahovih, da je ne želiš izgubiti. Če pa pri tebi gre za zaljubljenost, ljubezen do nje, potem pa je težje "omiliti" ljubosumje, če še naprej prijateljuješ z nekom. V takšnih primerih je lažje, če se za nekaj časa odmakneš od odnosa. Težko je ljubiti nekoga, biti z njim v stiku in ostajati le prijatelj. To sam pri sebi poglej, koliko zmoreš.

Želim ti vse dobro,
Pia Robida, mag. psih.