Ali sem res gej

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Ali sem res gej

Re: Ali sem res gej

Napisal Uredništvo » 09 Jan 2018 10:37

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljen,
Spolna usmerjenost ni stvar odločitve, temveč je odkritje. Povedano drugače, posameznik se ne more odločiti ali bo istospolno, hetero ali biseksualno usmerjen, pač pa to tekom svojega razvoja odkrije (kdo in kaj mu je všeč oziroma kateri spol ga privlači). Ko posameznik odkrije svojo spolno usmerjenost se seveda lahko odloči, da bo navzven živel drugače (npr. istospolno usmerjen posameznik se odloči, da bo živel heterospolno življenje, ker je to bolj sprejemljivo) ampak ker način življenja ni skladen z občutki in željami, je to pogosto izvor stiske.

Kar zadeva tebe, svojo spolno usmerjenost, glede na to kar si zapisal, še odkrivaš. Všeč ti je, če oralno zadovoljiš dekleta, po drugi strani pa te mika, da bi poskusil s kakšnim fantom. Mogoče boš z leti ugotovil da te privlačita oba spola ali samo eden od njiju in s tem odkrivanjem se ti nikamor ne mudi. Karkoli boš ugotovil, je ok in največ boš naredil zase, če boš temu sledil. Praviš da ne veš, kaj in kako povedati drugim. Kaj bi povedal nekomu, za katerega bi vedel, da te zaradi tvoje spolne usmerjenosti ne bo obravnaval drugače? Odgovor na to vprašanje ti je mogoče lahko v pomoč pri odkrivanju tvoje spolne usmerjenosti. Razmisli ali je v tvojem prijateljskem krogu kdo, ki bi mu lahko povedal kako čutiš in to brez strahu, da bi te obravnaval drugače. Sicer pa se lahko obrneš tudi na Legebitro (https://legebitra.si/svetovanje-spolna-usmerjenost/) kjer nudijo svetovanje oziroma pomoč pri procesu outiranja oziroma razkritja.

Vse dobro in lep pozdrav,
dr. Saška Roškar, univ. dipl. psihologinja

Ali sem res gej

Napisal Obupanec 123 » 07 Jan 2018 21:51

Velikokrat se mi po glavi plete vprasanje “ali sem res gej”. Ze od nekdaj me v soli zafrkavajo glede tega in sedaj sem cist zmeden, prihajam v tista leta pri katerih bi se naj izvedelo kam spadam vendar jaz sem vedno bol zmeden. Velikokrat si na telefonu prizgen pornice in vcasih zaidem na tiste pri katerih sta dva fanta, naceloma mi to ni ravno vsec, vendar ko se oralno zadovoljujeta rad gledam. Mislim da imam drugace rad punce, sam sem ze velikokatero oralno zadovoljiv in bilo mi je vsec, vemdar vcasih si zelim oz. bi rad izkusil z fantom da vidm kaksen je pa obcutek tam. Moja tezava se mi zdi vedno bolj resna, saj me punce sprasujejo ali sem res gej in ugotavlam da me zaradi tega obravnavajo drugac. Saj se bojijo da bi imele spolne odnose z pedrom. Zelo me skrbi kaj naj naredim in kako naj povem ostalim kako cutim. Strah me je tudi tega da bom po tem ko jim priznam izklucen iz deuzbe in mislim da moji sovrstniki dojemajo istospolno usmerjenost kot nekaj slabega, manvrednega zato res nevem kaj najHvala vam za pomoc

Vrh