Anoreksija hčere

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Anoreksija hčere

Re: Anoreksija hčere

Napisal PavlaJesih » 11 Jul 2019 10:26

Hvala za Vaš odgovor. Se strinjam z zapisanim. Odpravljanje prehranskih moten ni zgolj to, da se otrok poredi na željeno težo. Sicer so mi priporočali od reikija, karmične diagnostike, EFT, tako, da sem zadržano skeptična. Mislim, da je največ na poglobljenem pogovoru in iskanju vzroka zakaj je do anoreksije prišlo. Najtežje se je soočiti z vzrokom. Ko bi hči to dosegla, bi bilo to vsem v veliko olajšanje, saj bi bila pot do zdrave samopodobe lažja.
Glede prevoza do terapevta , do Vas, ne bi imela težav. Vsekakor bom kontaktirala uredništvo in pridobila Vašo številko.
Vse dobro,

Pavla

Re: Anoreksija hčere

Napisal Uredništvo » 11 Jul 2019 08:34

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljeni,

zelo dobro razumem vašo stisko. Starši svojemu otroku običajno želimo le najboljše, zanašamo se na dejstvo, da ga zelo dobro poznamo in mu kot taki lahko nudimo odlično pomoč in oporo, a na žalost včasih to ni dovolj. Anoreksija je bolezen, ki ni povezana le s hrano, hranjenjem in telesno dejavnostjo, pač pa še kako tudi s čustvi in sprejemanjem samega sebe. Samo vzpostavitev normalnega hranjenja in telesne teže tako na žalost še ne pomeni ozdravitve, čeprav se nam stvari že dozdevajo bistveno boljše.

Glede na starost in trajanje bolezni pri vaši hčerki, pa s hitro pomočjo – zdravljenjem upam, da lahko stvari zasukamo v pravo smer. Pripenjam vam link na zloženko z viri pomoči za celotno Slovenijo, ker ne vem, o kod prihajate (https://www.nijz.si/sl/publikacije/razu ... -hranjenja). Ni pa nobenega problema, lahko se še enkrat javite in mi napišete od kod ste, da se bova lažje dogovorili, na koga se obrnite po pomoč. V urednišvu vam lahko posredujejo tudi mojo telefonsko številko, na katero me tudi lahko pokličete.

Lep pozdrav,
Alenka Hafner, dr. med.,
specialistka javnega zdravja

Anoreksija hčere

Napisal PavlaJesih » 07 Jul 2019 08:20

V 4 mesecih je 13 letna hči izgubila 7 kilogramov. Pri višini 164 cm trenutno tehta 40,5 kg, ki nihajo. Ker sem mislila, da bova težavi kos, sem jo poizkušala prepričat, da bi več jedla. Mislim, da nima smisla pisati celega romana o poteku dogodkov. V šoli glede učenja ni pod stresom, je zelo uspešna, ima širino znanj. Žal je v razredu zaradi tega odrinjena na rob in šikanirana na različne načine. Ker je anoreksija napredovala, je glede vsega apatična, gre ji na jok in ne more se prepričat, da dodatna hranila niso slaba in bi ji pomagala do boljšega splošnega počutja in seveda neke dokaj spodobne teže. Zelo rada teče, ampak v tako suhcenem telescu skušamo ohranit tisto pičlo energijo in tako teka zaenkrat ni. Bili sva pri zdravniku, kontrola teže je čez mesec dni, izvide krvi zaradi dopustov nisem izvedela.
Kako postopati naprej, kam naj se obrnem? Večina telefonov, ki so navedeni glede motenj hranjenja, je gluhih. Morda gre temu pripisati dopustom.
Upala sem, da bom težavi kos, počakala sem, da je bil konec leta, sedaj pa priznam, da mi je hčerina bolezen ušla izpod nadzora.
Predlogi, izkušnje so dobrodošli.
Hvala

Vrh