Ljubusumje

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Ljubusumje

Re: Ljubusumje

Napisal Saška Roškar » 19 Feb 2019 10:32

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

sem vesela zate. Čeprav je bila izkušnja zate kar stresna, poskusi iz tega izluščiti tudi kaj pozitivnega. Eno izmed glavnih spoznanj je lahko to, da se ljudje ne moremo razumeti brez besed oziroma si ne moremo brati misli.

Vse dobro in lep pozdrav,

Re: Ljubusumje

Napisal Izboljsava odnosa » 19 Feb 2019 10:00

Odkrito sva se pogovorila kar se tiče tistega dne ko bi se morala videti, trenutno sma v redu in mu zdaj vedno povem svoje mnenje in sem pri tem opazila da potem on bolj popusti ker mi rece naj se pomirim in da me ima rad, vceraj mi je priznal da sem mu vsec in trenutno se je stanje izboljsalo ce me pa kaj moti pa mu to takoj povem saj mu prej nisem upala in zdaj sma super ce pa bo vmes kaj prislo vam javim hvala vam za odgovore.

Re: Ljubusumje

Napisal Saška Roškar » 18 Feb 2019 07:28

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena,

upam, da se je tvoje razpoloženje čez vikend izboljšalo in da nisi več tako vznemirjena. Težko karkoli rečem o fantu (ali bi mu verjela ali ne), ker ne poznam njegovega ozadja in njegove plati zgodbe, kar pa lahko rečem je, da tak odnos zate ni dober. Bruhaš, boli te glava, izgubljaš smisel v življenju... Za odnos sta potrebna dva in obadva si morata želeti biti v odnosu. Če želiš imeti odnos s tem fantom, mu to povej in se odkrito pogovorita o tem, kar te moti in vznemirja. Če bo razumel in sprejel, krasno. Če ne bo razumel ali bo postavljal kakšne svoje pogoje (kot praviš je ok, kadar gre sam ven z drugimi puncami, ni pa ok, kadar greš ti ven z drugimi), potem pa razmisli ali si pripravljena za vsako ceno (bruhanje, stiska, glavobol...) ostati v navezi z njim. Vidiš, da škoduješ sama sebi in to ni dobro. Razumem, da te boli, ampak čustev ne moreš izsiljevati. Ne svojih, ne njegovih. Imaš kakšno prijateljico? Imaš kakšne hobije? Če da, potem poskusi svojo energijo usmeriti v njih in se ukvarjaj z dejavnostmi, ki so ti všeč. Da vsaj za trenutek svoje misli zaposliš še s čim drugim, kot z njim.

Če boš želela še kaj deliti z nami, smo tukaj.

Lep pozdrav,

Re: Ljubusumje

Napisal Zmesalo se mi bom » 14 Feb 2019 16:39

Vceraj bi se lahko videla in kao da ni mogrl priti ker je mama mu rekla naj pride domov pa je brat mu zbolel in mi je komaj danrs to rekel ja zakaj pa mi ze vceraj tega ni rekel?? Danes sem mu rekla naj me poklice in me je poklical pa sem mu rekla da to ni fer da sm tko žalostna ker me ni pocakal ko sem bla v ljubljani in mi je to povedal ampak lahko bi mi ze vceraj pa je rekel da mi je pozabil povedat.. In se zato včeraj nisva mogla videti in kaj mislite bi mu verjeli to? Pa to nemors vrjet bli smo v ljubljani pa sma se ze en teden nazaj menila da se bova dobila in je mi danes napisal da je šel takoj po šoli domov in da kao da smo mi prepozno šli ven z cankarja in zaj mi je napisal da je z eno punco zunaj skup meni se bo zmesalo danes sem bruhala, glava me ze celi dan boli in umrla bi rada nimam razloga vec za zivet in ne nakladam to je taka bolecina da nemores opisat jaz mam njega resnicno rada on pa dela z mano kot igracko ce pa jaz grem z kerim frendom ven pa takoj popizdi pa eh😭ce pa je on s kero vuni pa mu skos recem da lepo al nekaj ker ga nocem zgubit in se nocem prepirat z njim kaj naj naredim ne zdrzim vec tega pritiska😭Enkrat na leto sm v ljubljani lah bi se vidla a je on šel domov kasnej pa mi napisu da je z eno zuni pa mi ni hotu nc poovedat... Ka. Nej naredim prosim pomagajte mi ker sem psihicno unicena

Re: Ljubusumje

Napisal Uredništvo » 14 Feb 2019 14:22

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

moje ime je Saška Roškar, sem psihologinja in ker je svetovalka, s katero sta bili na zvezi na bolniški, ti bom tokrat odgovorila jaz. Prebrala sem si vsa tvoja prejšnja pisma, tako da sem si ustvarila približno sliko odnosa, ki ga imata s fantom. Veliko tega ti je pojasnila že druga svetovalka, tako da ne bom ponovno zahajala v podrobnosti.

Očitno je, da ti način komunikacije, ki jo imata, povzroča zelo veliko stisko. V tem trenutku se mi zdi pomembno, da najprej poskrbiš zase in za to, da se umiriš. Lahko se s kom pogovoriš (prijateljica, mama...) ali se poslužiš tehnik, ki jih sicer uporabljaš kadar si žalostna in jezna. Ko se bo akutna stiska umirila, pa razmisli kako naprej. Kaj meniš o tem, če bi preizkusila, kako bi se počutila, če nekaj dni ne bi komunicirala? Da bi videla ali ga pogrešaš, kaj pogrešaš, itd. Včasih stvari izgledajo drugače, bolj jasno, če jih pogledamo od daleč. Kadar so stvari tako intenzivne, kot je to trenutno v vajinem odnosu, včasih drži, da zaradi dreves ne vidimo gozda.

Vse dobro in lep pozdrav,
doc. dr. Saška Roškar, univ. dipl. psihologinja

Re: Ljubusumje

Napisal Naj se jebe » 13 Feb 2019 18:36

Danes bi se mogla dobiti pa mi je napisal da je sel ze domov in se nakoncu nisva videla kasneej cdz par ur pa se je z drugo dobil jaz se faking grem ubit ka naj naredim bruhala sem psihicno sem unicena, sam mi je to povedal ce pa jaz grem s kom ven pa je takoj jezen na mene pa ka mene on peca me sprašuje pa take pa kaj je z njim narobe pomagajte mi prosim!!!

Re: Ljubusumje

Napisal Uredništvo » 12 Feb 2019 07:56

Pozdravljena,

svetovalka, ki je odgovarjala na tvoja vprašanja, je ta teden odsotna, zato boš morala malo počakati na njen odgovor.

Prosimo za razumevanje in lep pozdrav iz uredništva.

Re: Ljubusumje

Napisal Hitrejsi odg pls » 11 Feb 2019 16:07

Pač on se rad heca in to in ko me je poklical danes, sva se pogovarjala za v sredo in zaj on tudi hoce svoje prijatelje in prijateljice s sabo vlačit ker noče pritui sam saj bi mu blo nerodno meni pa to nikakor ni všeč, zdaj bo on prišel s prijatelji in to mi ni všeč kaj naj zdaj storim?

Re: Ljubusumje

Napisal Tjaša Kos » 08 Feb 2019 11:27

Odgovor svetovalke
_________________

Ponovno pozdravljena,

vesela sem, da se pogovarjata in da se počutiš srečno. Praviš, da ti piše, da te ima rad, da si mu na slikah zelo lepa, ti pa se sprašuješ, ali res nekaj čuti, ali si mu všeč. Razumem, da je težje verjeti nekomu, ki ga še nisi srečala v živo, res je tudi, da na spletu lahko pride do zlorab in nepravih informacij, zato je dobo, da si previdna.

Ko ga boš bolje spoznala, tudi v živo in boš ocenila, da je zaupanja vreden, boš lažje verjela tudi njegovim besedam. Sploh v daljših in resnih zvezah je odnos izven družabnih omrežij, ki omogoča telesni stik, zelo pomemben.

Glede ljubosumja ti predlagam, da ga najprej pomiriš, npr. mu poveš, da te trenutno drugi ne zanimajo, potem pa mu iskreno rečeš, da te npr. zasliševanje moti, ti ni prijetno in morda, da mu boš povedala, če te bo kdo bolj agresivno osvajal, drugače pa ga prosiš, če tega ne počne več oz. počne manj.

Žal spletne strani za preverjanje naklonjenosti ne poznam, mogoče ti lahko pri tem pomagajo sovrstniki, jaz ti svetujem, da ob srečanju opazuješ njegove znake naklonjenosti (nasmeh, očesni stik ...) lahko pa ga o tem kar povprašaš. Če ti ne da razloga za dvom, mu verjemi, upoštevaj pa tudi svoje občutke.

Lepo te pozdravljam in vama želim prijetno in varno spoznavanje,

Re: Ljubusumje

Napisal Odgovorrrriiite » 06 Feb 2019 14:49

Zdravo spet jaz in pišem vam, da trenutno je situacija zelo dobra.Vsak dan si pišema kot sma si prej.Včeraj mi je po dolgem času poslal srčka in mi napisal kako sem lepa. Napisala sem mu 'po tebi' in mi poslal srčka. Napisal mi je prvič v življenju, da me ima rad. Včeraj. Tako sem srečna. Mislite, da res nekaj čuti do mene? Zmeraj si pišema, čisto vsak dan se slišima in nehala sva se prepirati.Danes mi je pisal med poukom. In spet mi je napisal da me ima rad samo da nevr kako zelo ga imam jaz oz. Rekel je kako zelo ga nemaram in sem mu napisala da ga maram do zvezdic in nazaj, on pa mene do miške pa nazaj. Kliče me moja miška in ko se posloviva mi napiše rtm miška by. Naslednjo sredo gremo v njegov kraj kjer je on en kilometer od te stavbe v katero gremo, mislite da je možnost da se boma končno prvič v življenju videla? Edino kar me malo jezi je da me skos ampak res skos sprašuje kdo mene peca. Včeraj ko me je to vprašal sem ga jaz spraševala nazaj in mu nisem odgovorila ker je že tečen s tem. In je vseeno vstrajal potem pa sem ga spraševala nazaj in mi je napisal'morm it rtm miška ena'
Kakšen znak mi daje to? Poznate kako spletno stran kako veš da si mu všeč? Zdanje čase je pravi romantik...hvala za vaš odgovor.

Vrh