Ultrazvok, ko še ne veš, ali bi obdržal otroka

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Ultrazvok, ko še ne veš, ali bi obdržal otroka

Re: Ultrazvok, ko še ne veš, ali bi obdržal otroka

Napisal Uredništvo » 16 Nov 2018 08:24

Odgovor svetovalke
_________________

Drago dekle,

hvala tebi iz srca, da si se ponovno oglasila in nam sporočila kako si in kakšna je tvoja zdajšnja situacija. Tvoje sporočilo daje občutek, da si dobro in verjamem, da bo tvoja prihodnost polna svetlih izkušenj in lepih poti! Vedi, da se na nas vedno lahko obrneš tudi v naprej, če boš potrebovala kakšen napotek.

Menim, da si zelo zrelo dekle in iz srca ti želim vse najlepše,

Ines Vugrinec, univ. dipl. teologinja, specializantka zakonske in družinske terapije

Re: Ultrazvok, ko še ne veš, ali bi obdržal otroka

Napisal Tinkara Srnovršnik » 14 Nov 2018 09:39

Pozdravljena,
me veseli, da se je zate vse dobro izteklo.
Lep pozdrav.

Re: Ultrazvok, ko še ne veš, ali bi obdržal otroka

Napisal Mincincin5 » 13 Nov 2018 17:35

Hvala za lepe odgovore in toliko spodbudnih besed <3.
Prejela sem slikico in videla najcudovitejse bitjece na ultrazvoku. Fant si sicer zelo zeli otrok, tudi starsi bi me podpirali, a jim nisem povedala, saj je mama imela pred leti spontani splav in nas je vse zelo prizadelo. Na koncu sem se odlocila za splav, saj mi tudi studij pomeni ogromno. Hvala za spodbudne in nezne besede- verjetno me je pestila krivda, da ne morem temu lepemu bitjecu ponuditi priloznosti...

Zahvala iz srca,
Mimi

Re: Ultrazvok, ko še ne veš, ali bi obdržal otroka

Napisal Tinkara Srnovršnik » 09 Okt 2018 23:04

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

seveda bo v tvojem primeru ginekolog opravil ultrazvok, tako da bodi brez skrbi. Lahko dobiš tudi slikico, če boš tako želela.

Lep pozdrav in srečno.

Re: Ultrazvok, ko še ne veš, ali bi obdržal otroka

Napisal Uredništvo » 09 Okt 2018 12:12

Odgovor svetovalke
___________________

Drago dekle,

zelo pomembno je, da se v tem občutljivem in ranljivem položaju obdaš z vso podporo, ki jo lahko prejmeš - od fanta, od družinskih članov kakor tudi strokovnjakov (ginekologinja, šolska svetovalka). Ne oklevaj vprašati, poizvedeti, se informirati ali pa zgolj prositi za pomoč in podporo s strani oseb, ki so ti blizu. "Opremi" z vsemi (tebi!) pomembnimi odgovori na tvoje dvome, strahove. Mladostnice se pogosto srečujejo s strahovi glede neželene nosečnosti kot so: kako povedati staršem, kako poteka postopek splava, ali bom odsotna od šole, kako je s spolnostjo po splavu. Mnogokrat pa jim rojijo vprašanja tudi o zgodnjem materinstvu: če se odločijo za otroka jih skrbi kako bodo zanj poskrbele finančno in ali imajo s strani države kakšne pravice glede finančne podpore, kako bodo uskladile šolanje in skrb za otroka. Lahko pa se vprašanja vežejo na bolj čustvene teme - me bo fant podpiral pri odločitvi za splav ali materinstvo, bom vlogo mame zmogla, kako se bom počutila po prekinitvi nosečnosti, itd. Vedi, da so čustva v takšnih situacijah lahko izredno nihajoča - en dan lahko čutiš nekaj, spet drugi dan povsem nasprotujoče. Zapiši si na katera vsa vprašanja moraš/želiš in potrebuješ odgovore. Ko boš imela odgovore, boš bolj pomirjena in boš lažje sprejela odločitev. Npr: če te skrbi kako bodo starši reagirali na dejstvo, da si noseča - jim moraš pristopiti in imeti vanje toliko zaupanja, da jim poveš kaj se je zgodilo. Četudi bi bila reakcija tvojih staršev impulzivna in bi bili jezni, bi na koncu vseeno bila pomirjena, da si jim povedala in da ne držiš več te "skrivnosti" zase. Od tistega trenutka naprej so lahko oni tvoja največja podpora. Vendar najprej morajo vedeti, kaj prestajaš.

Če razmišljaš o materinstvu in te skrbi kako boš finančno poskrbela za otroka - vprašaj na tvojem bližnjem centru za socialno delo kakšne pravice imaš v kolikor postaneš mama. Tam so, da ti pomagajo z informacijami. Bolj, ko boš prejemala odgovore in se obdala z ljudmi, ki ti stojijo ob strani, vse bolj boš vedela katera odločitev je prava zate.

Resnično je vsaka posameznica, ki zanosi v mladostništvu individuum in vsaka ima sebi lastna čustva, dileme in situacijo. Nekatere imajo mnogo podpore, nekatere skoraj nič. Ravno zato je izrednega pomena, da najbolj poslušaš sebe, saj najbolj ti veš kaj te najbolj skrbi in kakšne pogoje potrebuješ, da se odločiš tako, da boš pomirjena z odločitvijo.

Žal ti pa glede ultrazvoka ne morem podati odgovora, saj nisem strokovnjak na tem področju, verjamem pa, da ti bo ginekologinja odgovorila na to vprašanje.

Želim ti vse dobro,
Ines Vugrinec, univ. dipl. teologinja, specializantka zakonske in družinske terapije

Ultrazvok, ko še ne veš, ali bi obdržal otroka

Napisal Mincincin5 » 05 Okt 2018 23:24

Pozdravljeni!
Sem v 7. tednu nosecnosti in se s fantom se nisva povsem odlocila glede situacije. On je sicer proti splavu, a me vseeno zelo podpira. Ker pa se tudi sama še nisem povsem odločila (ceprav mi zmankuje casa), bi rada odsla na ultrazvok. Mi bo zdravnik ustregel, glede na to, da se nisem povsem odlocena? Na ultrazvok bi sla ce ne drugega vsaj za spomin ... (Se dobi slikico ?)udi ce se odlocim za splav, ne bom otrocka nikoli pozabila. Nisem pa prepricana, da je cas pravi ...

Najlepša hvala za pomoč in odgovore!

Lp, Mini

Vrh