Kako osvojiti fantovo srce

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Kako osvojiti fantovo srce

Re: Kako osvojiti fantovo srce

Napisal Uredništvo » 25 Jan 2018 08:20

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena!

Iz napisanega sklepam, da se te torej ne izogiba, kot si sklepala sama v zgornjih sporočilih, temveč je blizu tebi, kar je pozitivno. Tudi njegovo vedenje nakazuje naklonjenost.

Pravzaprav sva do sedaj izčrpali že vse kar lahko narediš v različnih situacijah, tako, da sama presodi, kaj bi bilo najbolj ustrezno. Sama fanta poznaš najbolje, prav tako poznaš najbolje sebe. Če povzamem, lahko predlagaš iskren pogovor ali druženje. Če meniš, da se pogovoru izogiba, pusti času čas in naj sam pristopi do tebe, ko bo pripravljen. Če meniš, da nisi edina njegova simpatija, ne sili vanj, lahko predlagaš le druženje, drugače pa ostani samozavestna in nasmejana v njegovi družbi. Če hodita skupaj domov, sta v šoli in še v učni skupini, potem resnično veliko časa preživita drug z drugim. To pomeni, da imata in bosta imela še veliko možnosti, da začneta pogovor, se družita in obnovita vajin odnos. Žal pa čudežnega recepta, kako čim hitreje priti do želena, ni.

Ostani potrpežljiva in verjemi v pozitivno! :)

Urška Mlinar, psihologinja

Re: Kako osvojiti fantovo srce

Napisal Rabimpomoc » 23 Jan 2018 14:42

Pozdravljeni!
Danes ko smo šli moj sosed jaz in on skupaj domov smo se pri njegovi hiši ustavili in se pogovorjali. Potem je moj sosed začel govoriti in po cesti z kredo pisati moje ime. Za tem je fant (kateri mi je všeč) začel dol brisati moje ime ker je videl da mi ni všeč da piše moje ime. In tako se je nadaljevalo dokler nisem stopila do soseda in on je stopil na ime (moje) katerega je začel pisati po cesti. Potem je rekel da naj grem stran da ne bo fant (kateri mi je všeč - zraven je bil) ljubosumen nanj.

Da ne pozabim. Včeraj smo v šoli smo se sami določali za v skupine za učenje in ko sem se jaz za skupino eno javila je še fant dvignil roko da bo tudi on v tej skupini.

Prosim vas za hiter odgovor in hvala za odgovor.

Re: Kako osvojiti fantovo srce

Napisal Uredništvo » 23 Jan 2018 13:29

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena!

Sta se s fantom do sedaj uspela pogovoriti? Kako pa se obnaša do tebe?

Kadar je tako, da ima naša simpatija več »simpatij«, pravzaprav ni kaj veliko narediti. Če želimo izsiliti pozornost ali se dokazati, lahko dosežemo ravno nasproten učinek. Če postanemo preveč tekmovalni za naklonjenost, smo na slabšem sami. Zakaj? Ker počnemo stvari, ki jih drugače ne bi. Postanemo tudi ljubosumni, to pa je negativno, saj rani nas same in ne drugih.

Svetujem ti, da v tem primeru enostavno počakaš. Sicer še ne vem ali si s fantom uspela govoriti ali predlagati pogovor in kakšen je bil odziv, vendar če presodiš, da bi bilo ustrezno, mu lahko predlagaš le skupno druženje. Nikar ne tekmuj za njegovo pozornost, temveč bodi v njegovi bližini samozavestna ter nasmejana – to je tisto, kar bo najbolj pritegnilo njegovo pozornost!

Urška Mlinar, psihologinja

Re: Kako osvojiti fantovo srce

Napisal Rabimpomoc » 19 Jan 2018 18:38

Pozdravljeni!
Zdaj se mi je pojavil drugačen problem. In izvedela sem da je fant zaljubljen vame (tako se obnaša) in v eno drugo. To je nekaj najhujšega. Neven kaj narediti. Prosim za hitre odgovore in hvala.

Re: Kako osvojiti fantovo srce

Napisal Uredništvo » 11 Jan 2018 10:17

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena!

Žal mi je, da je bilo tako in da si se zaradi tega počutila tako zelo žalostno. Lahko razumem kako neprijetno ti je moralo biti zaradi vsega skupaj. Pravzaprav malokdo rad vidi svojo simpatijo v objemu nekoga drugega. Takrat velikokrat in (pre)hitro sklepamo, da objem ne pomeni samo prijateljstva, temveč tudi kaj več.

Razlogov za ta objem je lahko kar nekaj, zato ne sklepaj prehitro. Mogoče je res, da gre za simpatijo, povsem verjetno pa je tudi, da je zgolj prijateljski ali pa sta z njim želela vzbuditi tvojo pozornost. Glede na to, da praviš, da je to tvoja najboljša prijateljica sklepam, da se z njo tudi veliko pogovarjaš in družiš? Ko se bosta pogovarjali in bo pogovor nanesel na ljubezenske teme, jo povprašaj o njenih simpatijah. Mogoče pa boš na ta način dobila odgovor.

Kljub dogodku, ki te je sicer prizadel, ti svetujem, da še vedno poskušaš fantu predlagati pogovor. Konec koncev nimaš kaj izgubiti, lahko le pokažeš svoj iskren namen, da odnos popraviš. Če se bo očitno izmikal, se umakni tudi sama in pusti času čas. Sama si seveda želim, da dobiš odgovore, ki jih želiš, vendar pa je v življenju velikokrat tudi tako, da se stvari ne odvijejo po naših pričakovanjih. Takrat moramo sprejeti tudi ta del in biti potrpežljivi. Čeprav ni lahko, nam to omogoča, da se razvijamo in krepimo! :)

Urška Mlinar, psihologinja

Re: Kako osvojiti fantovo srce

Napisal Rabimpomoc » 09 Jan 2018 15:17

pozdravljeni.
Res vam zelo zelo hvala za odgovore.

Danes sem po pouku mu hotela to povedati, ampak se je zgodilo nekaj zelo zelo groznega (vsaj zame). Moja najboljša prijateljica ve vso zgodbo in vse natančne podrobnosti. Med odmorom ko smo mi (razred) bili na odmoru je moja najboljša prijateljica stopila do njega in ga objela. Čez kakih pet sekund je on še njo. Meni so skoraj solze potekle in zdaj do konca dneva nisem z nobenim govorila. Ko sem sama šla domov sem se začela jokati in nič ne morem drugega početi kot se jokati, ker se mi je vse podrlo. Zadnje dni (pred tem dogotkom) me je ta fant če je šel pred mano domov me je vedno pri njegovi hiši počakal. Moja hiša je dlje od njegove. danes je šel pred mano domov in me ni počakal. Da ne pozabim omeniti, da se on ne objema z puncami. Kot sem že v prejšnjem pismu omenila sem mu že napisala, da ga imam rada in kaj čutim do njega. Nevem ali je v njo zaljubljeni ali hoče, da doživim enako bolečino katero je on prenašal ko sem ga pustila.

prosim in hvala za odgovore
lp. Rabimpomoc

Re: Kako osvojiti fantovo srce

Napisal Uredništvo » 09 Jan 2018 08:19

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

V živo mu lahko poveš le na način, da izkoristiš trenutek, ko bosta sama ali pa nekoliko odmaknjena od skupine ostalih (ker gre za vajin odnos in čustva, ni potrebe, da ostali poslušajo). To lahko narediš v šoli ali ko boste odhajali domov – bodi pogumna, pristopi k njemu in ga prosi naj ti nameni nekaj minut svojega časa, saj bi se rada opravičila in pogovorila. Konec koncev nimaš kaj izgubiti. V primeru, da fant tega ne bo želel ali pa se bo izmikal, ti ne preostane kaj več, kot to, da njegovo željo spoštuješ. Takrat se nekoliko »umakni« in predaj možnost njemu, da pristopi do tebe, ko bo/če bo sam pripravljen za to. Le na ta način ne boš izpadla vsiljiva.

Zaupanje lahko pridobiš postopoma in najprej z malenkostmi. Za začetek je to lahko npr. učna ali druga pomoč (npr. če opaziš, da kaj potrebuje, se ponudiš, da mu pomagaš), prijazna beseda ali kompliment, iskrena skrb in zanimanje zanj (ga večkrat v tednu vprašaš kako je, kako mu gre), poslušanje in podobno. Zelo dobro je zaupanje razvijati v prijateljskem odnosu, zato mu lahko predlagaš, da najprej začneta kot prijatelja z druženjem.

Kakšne bodo njegove reakcije na vse skupaj, ti žal ne morem odgovoriti. Fant lahko sprejme tvojo pobudo za pogovor, te posluša in pojasni še svoj vidik ter čustva, lahko pa pogovor odkloni ali se le-temu izmika. V drugem primeru moraš to sprejeti in spoštovati, čeprav ne bo ravno tako kot si si želela. Na žalost vedno ne obstajajo točni napotki, ki bi nas pripeljali do želenih ciljev. Kljub vsemu ostani v njegovi bližini in družbi, bodi potrpežljiva in mogoče bo ravno čas tisti, ki bo prinesel svoje.

Tudi jaz si želim, da se izteče po tvojih željah! :)

Urška Mlinar, psihologinja

Re: Kako osvojiti fantovo srce

Napisal Rabimpomoc » 05 Jan 2018 15:45

Hvala vam za odgovore.

Ampak imam še nekaj vprašanj.
1. Res nevem kako naj fantu povem kaj do njega čutim (v živo), ker ne želim biti usiljiva.
2. Nevem s čem (po tem kar sva doživela) naj fantu pokažem da mi lahko zaupa.
3. Kakšne so lahko dejanja fanta kaj bo lahko naredil (če me ljubi in če me ne) ali bo lahko naredil kaj nepričakovanega.

Re: Kako osvojiti fantovo srce

Napisal Uredništvo » 05 Jan 2018 12:18

Odgovor svetovalke
________________

Lepo pozdravljena!

Hvala za tvoje odgovore, saj si mi z njimi pomagala, da še bolje razumem tvojo situacijo in odnos s fantom. Kot razberem, si stik z njim že skušala navezati, mu objasniti in predlagati srečanje v živo. To si storila pravilno, saj si pojasnila razloge in pokazala željo, da vajin odnos popraviš.

Žal je tako, da nimamo vedno vpliva na to, kako se bo na naše besede odzval nekdo drug. Še posebej je težje želen odgovor dobiti takoj, po prvem sporočilu. Glede na fantove odzive predpostavljam, da ga je vajin razhod in tvoje takratno nezaupanje prizadelo. Mogoče se tako obnaša, ker tega še ni pozabil. Zaupanje je namreč zelo lahko izgubiti, težje pa ga je pridobiti nazaj.

Predlagam ti, da najprej delaš na tem, da postopoma pridobiš njegovo zaupanje. To mogoče res ne bo iz danes na jutri, vendar, če boš pri tem potrpežljiva, se lahko naredi veliko. Skušaj ujeti trenutek, ko bosta sama in mu še nekajkrat predlagaj, da se pogovorita (seveda na nevsiljiv način). Ob tem poudari, da ti je žal, da je prišlo do tega in da bi rada vajino prijateljstvo ter zaupanje obnovila. Če boš vedno naletela na takšen odziv (njegovo izogibanje), potem se »malo umakni« in mu tako predaj možnost, da sam pristopi k tebi, ko bo pripravljen. Pomembno je, da mu pokažeš, da so tvoje želje in nameni iskreni, kako pa se bo na vse skupaj odzval sam, pa je njegova odločitev.

Vse dobro! :)

Urška Mlinar, psihologinja

Re: Kako osvojiti fantovo srce

Napisal Rabimpomoc » 03 Jan 2018 14:46

Pozdravljeni!
Glede fanta bi rada odgovorila na vaša vprašanja.
1. Z njim se ne pogovarjava razen če me kdo drug povabi v pogovor kjer je vključen tudi on ali obratno.
2. Mislim, da je jezen name, ker se me izogiba.
3. Po najinem razhodu se nisva nič pogovarjala o tem zakaj sem ga pustila ali o čustvih.
4. Zdaj kasneje sem mu napisala zakaj sem ga pustila in da ga imam še vedno rada in bi se rada v živo pogovorila z njim če on to želi. Od takrat pa se me še bolj izogiba.
5. Ko se hočem z njim na samem pogovoriti se nekako izmika. Med poukom sem opazila, da me ves čas gleda in to neprestano. Med pogovorom pa tudi ves čas gleda vame (v oči in prsi pa tudi celo). Ko jaz kaj govorim zelo zelo dobro posluša in to vedno.

Rada bi nekako navezala stik z njim.

Vrh